herfstgroenten

Recepten: koken met lekkere herfstgroenten van dit moment

Wie kookt met de groenten van het seizoen is niet alleen goed bezig voor het milieu, ze zijn daarnaast gezond en vaak aantrekkelijk geprijsd. Wij hebben recepten voor u verzameld met lekkere herfstgroenten van dit moment.

Pompoen

Pompoenen, die momenteel volop te koop zijn, kunnen op vele manieren verwerkt worden. In soepen, in pasta’s, in taarten, gevuld en nog veel meer. In ons receptenboek hebben wij vele overheerlijke opties voor u. Zoals de hartige en zoete pompoentaarten van Anna Yilmaz, de pompoenrisotto van Mounir Toub, de pompoensoep van Janny van der Heijden en de geroosterde flespompoen van Sandra Ysbrandy. Meer recepten met pompoen.

herfstgroenten

Boerenkool

Wie verlangt er niet naar de eerste nachtvorst, die boerenkool nog smakelijker maakt? Naast de niet te versmaden stamppotten, zoals de stamppot boerenkool met bratwurst en piccalillysaus van Jaap Korteweg en boerenkoolstamppot met gebakken kastanjechampignons van Mounir Toub is er nog veel meer met deze gezonde groente te maken. Zoals de boerenkoolquiche en boerenkool met pasta en krokant spek van Sandra Ysbrandy, Meer recepten met boerenkool.

herfstgroenten

Rode kool

Rode kool is één van de oudste koolsoorten en tegenwoordig veel te koop in pot, maar het kan ook zelf vers bereid worden. Bij MAX Vandaag hebben we een aantal heerlijke recepten van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub voor u. Zoals de rode kool crumble, rodekoolsalade met ovenaardappels en gebakken camembert, rode kool met slavink en rodekoolsoep met gedroogde pruimen.

Spruitjes

Deze minikooltjes bevatten meer vitamine C dan een sinaasappel en hebben nog vele andere gezonde eigenschappen. Toch is zeker niet iedereen fan van spruitjes, maar voor degenen die er wel van houden, hebben we vele heerlijke opties. Zoals de spruitjesstoof met rundervink van Mounir Toub, spruitjesstamppot met geurige speculaasrunderstoof van Janny van der Heijden, gekarameliseerde spruitjesstamp met kip-cordon bleu van Sandra Ysbrandy en sukade van wild zwijn wangen en spruitenstappot van Egbert Beerta.

herfstgroenten

Knolselderij

Met knolselderij heeft u vast wel eens erwtensoep gemaakt, waarvoor wij een lekker recept hebben van Sandra Ysbrandy, maar er kan nog veel meer met knolselderij gemaakt worden. Zoals knoflook-knolselderijpuree met gehaktballen en knolselderijpuree met gebakken kabeljauw en romige prei van Mounir Toub en goulash-knolselderijpureesschotel van Sandra Ysbrandy.

Bloemkool

Met bloemkool is zoveel meer mogelijk dan het rauw eten of in water koken. U kunt er risotto of rijst mee maken en het verwerken in een soep of hartige taart. Wat dacht u van bloemkoolrisotto van Janny van der Heijden, romige bloemkoolsoep met krokante knoflooktoast van Sandra Ysbrandy, kruidige bloemkool met kippendijen uit de oven van Mounir Toub en bloemkoolrijstcurry van Annemieke de Kroon? Meer recepten met bloemkool.

herfstgroenten

Wortelen

Met wortelen kunnen zoete en hartige gerechten gemaakt worden. Zoals worteltjes cupcakes van Jill Schirnhofer, Tarte tatins van pastinaak met wortelsalade van Sandra Ysbrandy, hamburger met wortelfriet van Mounir Toub en worteltjestaart van Heidi Nicodem.

Prei

Wat wilt u nog meer, prei is rijk aan vezels en voedingsstoffen, maar laag in calorieën. En er is veel lekkers mee te maken. Zoals kip-preipastei met zilvervliesrijst van Sandra Ysbrandy, hartige vlaai met prei van Robért van Beckhoven, champignon-preisoep en gegrilde meergranenbollen met gebakken bonen van Mounir Toub en fazant met prei van Peter Klosse, waar overigens ook knolselderij in zit.

herfstgroenten

Lees ook: de ideale aardappel en andere feitjes over stamppot.
Zijn alle pompoenen eetbaar?
De pompoen: meer dan een versiering voor Halloween.
Bloemkool of broccoli: wat is gezonder?

Wat is uw favoriete gerecht met herfstgroenten?

Geef een antwoord