Duur 12:29
Gepubliceerd op 28 maart 2018

Spruitjesstoof met rundervink

Spruitjes groeien in de ‘oksels’ van de spruitkool. Ze komen oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Bij ons is het vooral een wintergroente want ze kunnen goed tegen de vorst. Mounir maakt van de spruitjes een spruitjesstoof en serveert er een rundervink bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 350 gram geschoonde spruitjes
  • 1 wortel
  • 2 theelepels bloem
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 10 plakjes runderrookvlees

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was en halveer de aardappelen. Verspreid ze over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de spruiten en voeg toe. Snijd de wortel in kleine blokjes en voeg toe. Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk hier net zoveel water over tot de spruiten onder staan. Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg de oregano toe en laat circa 25 minuten op zacht vuur met de deksel op de pan stoven.

Meng het gehakt met het ei en paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Rol er 2 gehaktstaven van en leg ze op een plakje rookvlees. Leg hier weer 2 plakjes rookvlees trapsgewijs op en rol het vlees tot een vink.

Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de vinken in circa 4 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur laag en bak de vinken in circa 10 minuten met de deksel op de pan gaar.

Verdeel de gebakken aardappels en spruitjesstoof over borden. Serveer met een rundervink.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer