Duur 13:03
Gepubliceerd op 25 september 2019

Romige bloemkoolsoep met krokante knoflooktoast

Deze bloemkoolsoep staat in een handomdraai op tafel. De soep krijgt een mooie volle smaak door de vadouvan en de geitenkaas. Dat is een kruidenmix van fenergiek, kerrieblad, mosterdzaak en knoflook. Sandra serveert er zelfgemaakte knoflooktoast bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 theelepels vadouvan
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 milliliter slagroom
  • 600 milliliter volle melk
  • zuurdesembrood
  • 100 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd een derde van de bloemkoolroosjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper, zout en de vadouvan. Rooster circa 10 minuten in de oven.

Snijd de rest van de bloemkool. Snijd het groene gedeelte van de prei. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Pel en hak de helft van de knoflook. Schenk de slagroom en melk in een soeppan. Voeg de bloemkool, prei en knoflook toe en breng op smaak met zout. Kook het geheel circa 10 minuten.

Snijd het brood in plakken en besprenkel met wat olie. Rooster circa 5 minuten in de oven.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg de geitenkaas toe en laat rustig smelten.

Pel de rest van de knoflook en wrijf over de krokante toast.

Verdeel de soep over borden. Bestrooi met de geroosterde bloemkoolroosjes en druppel er wat olijfolie over. Serveer met het brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer