MAX op sociale media

MAX en zijn radio- en tv-programma’s zijn ook op de sociale media kanalen actief. Veel programma’s hebben een eigen Facebookpagina en laten van zich horen op Twitter. Hieronder een overzicht. Klik op de naam en u wordt automatisch verwezen naar de betreffende Facebookpagina of Twitteraccount. 

MAX op Facebook

Omroep MAXMAX Vandaag
Omroep MAX liveDocumentaires bij MAX
MAX OmbudsmanMAX Magazine

Televisieprogramma’s

BroodBaardmannetjes
De Zaak MentenDokter Deen
Droomhuis GezochtErica op Reis
Gezond verstandGoedenavond Dames en Heren
Gouden JarenGroeten van MAX
Hallo NederlandHeel Holland Bakt
Heer & MeesterHet Boerenleven
Het ei van MidasHoe word ik 100
Hollandse ZakenMAX Maakt Mogelijk
Meldpunt!Retour Hemel
Tijd voor MAXVier seizoenen aan de Amstel
We zijn er Bijna

Radioprogramma’s

AvondconcertDe Perstribune
MuziekwijzerTinekeShow
Wekker-Wakker!

MAX op Twitter

Omroep MAXMAX Vandaag
Omroep MAX liveMAX Magazine

Televisieprogramma’s

Goedenavond Dames en HerenGroeten van MAX
Hallo NederlandHeel Holland Bakt
Hollandse ZakenMAX Maakt Mogelijk
Meldpunt!Retour Hemel
Tijd voor MAX

Radioprogramma’s

De PerstribuneMuziekwijzer
Ron’s RadioShowTinekeShow
Twee DingenWekker-Wakker!

Hoe werkt Facebook?

facebook logo

Facebook is de grootste sociale netwerksite ter wereld. U kunt online vriendschap sluiten met miljoenen mensen over de hele wereld. U kunt iemand benaderen maar het is aan de persoon die u heeft aangeschreven of hij of zij het contact wilt aangaan.

  • Privacy: Facebook stelt u in staat om uw gegevens openbaar te tonen dan wel voor bepaalde mensen te verbergen. U kunt zelf kiezen welke informatie u openbaar maakt, welke u alleen aan ‘vrienden’ laat zien en welke u privé wilt houden. Besef dat de informatie die u openbaar laat staan, werkelijk voor iedereen te lezen is. Dus niet alleen voor uw ‘vrienden.’
  • Koppeling aan e-mail: u kunt Facebook toegang geven tot uw e-mailprogramma, dan kan Facebook automatisch nagaan of uw correspondenten ook staan ingeschreven. Deze mensen krijgen dan een verzoek uw ‘vriend’ te worden
  • Groepen: gebruikers kunnen zelf groepen formeren of lid worden van een al bestaande groep. Er bestaan groepen over de meest uiteenlopende onderwerpen. U kunt deze vinden door het onderwerp van uw keuze te typen in het zoekvenster.
  • Beeld: u kunt foto’s en video’s plaatsen, zoveel als u wilt.

Aanmelden
Ga naar de website van Facebook. Vul bij ‘Registreren’ uw naam, e-mailadres, een door u verzonnen wachtwoord, uw geboortedatum en uw geslacht in. Hierna verschijnt een scherm waar u nog een extra beveiligingscontrole moet doorlopen. Tik de code over in het vakje. In dit venster vindt u ook de voorwaarden waarmee u akkoord moet gaan om u te registreren. De volgende stap is het invullen van uw profiel. Vul alleen in wat u wilt invullen en klik op ‘Opslaan & Verdergaan’. Tot slot kunt u een foto toevoegen aan uw profiel. Dan ontvangt u een mail met een bevestiging van de registratie.

Aan de slag
Als u inlogt met uw registratiegegevens, kunt u uw huidige profiel bekijken. U hebt dan alsnog de mogelijkheid om de gegevens aan te vullen. Ook kun u berichtjes sturen en bekijken, evenementen plaatsen, spelletjes spelen en groepen opzetten of u aansluiten bij groepen. Ook kunt u door andere Facebook-leden gevonden worden. Facebook helpt u met het zoeken naar vrienden met behulp van uw mailadres. Aan de hand van uw adressenboek(en) kijkt Facebook welke contacten al lid zijn.

Meer informatie:
Website Facebook

Hoe werkt Twitter?

twitter logo

Twitter is internetdienst waarmee u korte berichtjes van maximaal 140 tekens kunt sturen. Het is een site waarbij mensen op elkaar kunnen reageren en elkaar kunnen volgen. Twitteren betekent letterlijk ‘kwetteren’.

  • Tweet: met Twitter sturen gebruikers tekstberichten (tweets) van maximaal 140 karakters via sms, e-mail, de Twitter-website of via een applicatie. Deze tweets worden getoond op de gebruikerspagina en bij andere gebruikers die hebben opgegeven deze te willen ontvangen. De zender kan de aflevering beperken tot een groep vrienden, maar standaard worden de berichten afgeleverd bij alle belangstellenden.
  • Hashtag: een hashtag is een woord of meerdere woorden die aan elkaar geschreven zijn met een # ervoor (Bijvoorbeeld #burendag). Via twitter kunt u op deze hashtags zoeken en alle tweets met zo’n zelfde hashtag zien. Dit wordt vaak gebruikt bij evenementen of actuele onderwerpen waar veel over gesproken wordt. Ook bij televisieprogramma’s wordt steeds vaker een hashtag vermeld, zodat mensen erover mee kunnen tweeten.
  • Trending topic: Twitter kent een lijst met onderwerpen die Trending Topic zijn. Dat is een lijst met woorden of hashtags waar het meest over gesproken wordt op dat moment. Deze lijst is ook per land of per stad te bekijken. Actuele nieuws gebeurtenissen komen vaak in de lijst voor, net bekende personen of speciale dagen.

Aanmelden
Ga naar de website van Twitter. Klik op ‘sign up now’, vul uw naam, een gebruikersnaam, een door u verzonnen wachtwoord en uw e-mailadres in. Typ de vervormde letters en cijfers over en klik tot slot op ‘create my account’. Dan ontvangt u een mail waarin u welkom wordt geheten.

Aan de slag
De volgende stap is andere gebruikers vinden. Klik op ‘Find People’ en typ de naam in van uw twitteraar naar keuze. U ziet dan de optie ‘Follow’. Klik hierop en u volgt de twitteraar (‘Following’). Aan de rechterkant ziet u het woord ‘Block’ (blokkeren) staan. Als u hierop klikt dan volgt u niet meer de persoon van uw keuze. Hetzelfde geldt als u gevolgd wordt en u wilt dit beëindigen. Op uw ‘Home’-pagina verschijnen alle berichten van de mensen die u volgt in een grote stroom. U mag zoveel twitteraars volgen als u wilt. Als u op een tweet wilt reageren, wijst u met de muis op het bericht en daarna klikt u op het kromme pijltje, rechts onder het sterretje. Vervolgens kunt u in het tekstvak bovenaan uw bericht typen. De reacties van anderen mensen aan u vindt u door te klikken op @ bovenaan de kolom rechts op uw ‘Home’-pagina.

Meer informatie:
Website Twitter

Geef een reactie