Duur 13:03
Gepubliceerd op 9 maart 2018

Kip-preipastei met zilvervliesrijst

Pastei is een typisch winters gerecht. De vulling is doorgaans wat stevig en daarom is het goede kost voor een koudere dag. Sandra maakt de vulling met kippendijfilet. Dijfilet wordt minder snel droog dan gewone kipfilet. Bij de kip-preipastei serveert Sandra zilvervliesrijst.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 200 gram kippendijfilet
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 milliliter water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 takje tijm
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • peper, zout
  • 150 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Snijd het vlees in blokjes en bak circa 3 minuten. Halveer en was de preien en snijd in dunnen repen. Voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Ris de tijm en voeg toe. Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat circa 3 minuten pruttelen. Voeg de mosterd en crème fraiche toe en breng op smaak met peper. Vet de ovenschaal in en verdeel het kip-preimengsel erin. Prik met een vorm gaatjes in de bladerdeegplakjes. Verdeel de bladerdeegplakjes over het mengsel en zorg ervoor dat het goed tegen de randen van de ovenschaal plakt. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee met een kwastje. Bak de kip-preipastei in circa 20 minuten goudbruin.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verdeel de rijst over borden. Schep de pastei uit de ovenschaal en leg het op de rijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    kookgek says:

    Goedemorgen,
    De kipragout gemaakt, olalalal dat was smullen zeg! De ovenschaal was schoonleeg.

    Gr
    Hennie

    Snipsnap says:

    Ik heb veel gelezen uit de boeken van het kleine huis op de prairie.
    In de winter at men ook altijd pastei, vooral na een lange kerkdienst.
    Deze keer heb ik het met zalm gemaakt, heerlijk, echt lekker zeg.

Bekijk ook

Meer