Worteltjes-cupcakes van Jill Schirnhofer

Jill Schirnhofer heeft geen introductie nodig voor wie thuis een (klein)dochter in de basisschoolleeftijd heeft. Haar teken-, bak- en knutselprogramma’s voor Zapp zijn razend populair. Ze verkocht meer dan 300.000 boeken, de verfilming van haar kinderboekenreeks werd bekroond met een Gouden Film en ze heeft ook nog eens meer dan 65 miljoen views op YouTube. In Tijd voor MAX maakt Jill worteltjes-cupcakes.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 300 gram bloem
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 185 milliliter zonnebloemolie
  • 400 gram wortelen
  • 55 gram gepelde walnoten
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Voor de glazuur:
  • 180 gram zachte boter
  • 180 gram roomkaas
  • 3 druppels vanille-extract
  • 250 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor pop 180 graden en smeer de cupcake-vormpjes in met een klein beetje boter.

Schil en rasp de wortelen en hak de walnoten.

Klop de eieren. Voeg de suiker toe en roer de olie erdoor.

Zeef de bloem met zout, kaneel en bakpoeder boven de eier/suiker-mix en roer door elkaar. Voeg vervolgens de geraspte wortelen en gehakte walnoten toe. Meng alles goed met de mixer.

Giet het mengsel voorzichtig in de cupcake-vormpjes. Vul de vormpjes voor driekwart.

Leg de vormpjes op een bakplaat en bak in ongeveer 30 minuten op 180 graden. Om te weten of ze gaar zijn kunt u met een satéprikker in de cupcakes prikken. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze gaar.

Van de glazuur:

Meng de boter met poedersuiker een beetje stijf. Roer vervolgens de roomkaas en het vanille-extract door het boter/poedesuiker-mengsel.

Smeer de cupcakes pas in als ze zijn afgekoeld.

(Bron: Jill Schirnhofer)

Geef een reactie