Bloemkoolrijstcurry

Ingrediënten (voor 2 à 3 porties):

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 flinke eetlepel (biologische) Indische kruidenpasta/curry
  • 100 gram prei in ringetjes gesneden
  • 250 mililiter kokosmelk
  • 100 gram gewassen voorgekookte linzen
  • 3 eetlepels in stukjes gesneden Incabessen
  • 3 eetlepels kokossnippers
  • kokosolie

Bereiding:

Zet een liter water in de waterkoker aan. Verwijder het harde onderste gedeelte van de bloemkool. Snijd de bloemkool in grove stukken. Doe de stukken bloemkool in de keukenmachine en mix deze door tot er ‘rijstkorreltjes’ overblijven en doe die in een grote kom. Giet het gekookte water erbij en laat 8 minuten staan. Giet daarna het water af.

Verhit een 1/2 eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit hier het teentje knoflook in. Voeg de kruidenpasta en preiringen toe en roerbak deze 2 minuten. Voeg de kokosmeld al roerend toe en voeg als laatste de bloemkoolrijst en linzen toe.

Schep de bloemkoolrijst op de borden en samen met de stukjes Incabessen en wat kokossnippers.

Tip: houdt u van pittig? Voeg er dan nog een extra eetlepel kruidenpasta aan toe.

(Bron: Annemieke de Kroon)

Geef een reactie