Duur 12:50
Gepubliceerd op 12 januari 2018

Rodekool met slavink

Rodekool is een van de oudste koolsoorten. Het is een harde kool en rijk aan vitamine C. De kool is rauw, fijn geraspt, te eten, maar wordt vooral gekookt. Het is een echte wintergroente, passend in deze tijd van het jaar. Sandra serveert de rodekool met een slavink.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 0,5 rodekool
  • 50 gram gedroogde pruimen
  • 2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • scheutje balsamicoazijn
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 150 gram gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 50 gram plakjes ontbijtspek
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Snijd de harde kern uit de rodekool en snijd de kool en de gedroogde pruimen in hele dunne repen. Voeg de kool met de gedroogde pruimen, kaneel, suiker en balsamicoazijn toe en bak circa 5 minuten. Schenk water in de pan zodat de kool net onder staat en stoof de kool in circa 25 minuten met de deksel op de pan.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

Meng het gehakt met het ei en paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Vorm hier twee gehaktrolletjes van en wikkel in met het ontbijtspek. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de slavinken in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Stamp de aardappels met wat boter en melk tot puree.

Verdeel rodekool en puree over borden en leg er een slavink bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Ingrid61 says:

    ik heb dit vandaag gemaakt, ik had geen balsamico azijn in huis en heb er appel azijn in gedaan,
    en ik heb er ook bruine basterdsuiker in gedaan.. op zich was het best lekker.. ik had een halve rode kool gesneden en heb voor nog 2 porties in de vriezer gedaan..
    de volgende keer doe ik het met balsamico azijn. het was iets meer als beetgaar, maar lang niet zo zacht als diepvries rode kool met appeltjes van Iglo, wat zou ik graag die maaltjes proeven die hier worden gemaakt.. 🙂

Bekijk ook

Meer