Duur 12:04
Gepubliceerd op 17 december 2018

Boerenkoolstamppot met gebakken kastanjechampignons

Boerenkoolstamppot met worst zijn voor velen onlosmakelijk verbonden. Toch is boerenkool ook zonder de worst heerlijk. Mounir bakt er champignons bij, doet er wat kaas over en voor de extra bite strooit hij er cashewnoten over. U mist de worst niet eens.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 winterpeen
  • 250 gram boerenkool
  • 250 gram kastanjechampignons
  • zonnebloemolie
  • klontje boter
  • peper, zout
  • scheutje melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 30 geraspte oude kaas
  • 30 gram cashewnoten

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Schil de aardappelen en winterpeen en snijd ze in kleine blokjes. Doe de aardappelen en peen in de pan en doe daarboven de boerenkool. Kook het geheel met de deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Verhit een koekenpan en bak de champignons circa 2 minuten zonder olie, zodat het vocht eruit verdampt. Voeg vervolgens een scheutje olie toe en bak de champignons circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg een klein klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen, peen en boerenkool af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stampt tot puree. Voeg een scheutje melk, de mosterd en de kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met peper.

Rooster in een droge koekenpan de cashewnoten circa 2 minuten.

Verdeel de stamppot over borden. Verdeel daarover de gebakken kastanjechampignons en bestrooi met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Snipsnap says:

    Zo lekker zeg, dit eten we lekker volgende week.

    dlonra says:

    zeker lekker, een leuke variant op de gewone stamppot, die hou ik er zeker in

Bekijk ook

Meer