Duur 13:59
Gepubliceerd op 5 november 2019

Pompoenrisotto

De pompoen is veelzijdig en in de herfst zijn er genoeg te krijgen. Van soep, tot bakken en uit de oven de pompoen laat zich graag bereiden. Mounir maakt een pompoenrisotto met Parmezaanse kaas en hazelnoten. Serveer er eventueel een groene salade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 flespompoen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • paar takjes tijm
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram hazelnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de pompoenblokjes in circa 20 minuten gaar.

Breng het water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerende tot de korrels glanzen. Ris de tijm boven de pan.

Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al roerende de bouillon opnemen. Voeg pas de volgende scheut toe als alle bouillon is opgenomen.

Voeg de helft van de pompoen toe aan de overgebleven bouillon en pureer met een staafmixer tot er een pompoenbouillon ontstaat. Voeg vervolgens scheut voor scheut toe. Herhaal tot de bouillon op is en de rijst smeuïg en beetgaar is. Mocht de bouillon al op zijn, maar de rijst nog niet gaar, voeg dan scheutjes warm water toe.

Voeg de ricotta toe. Rasp de kaas en voeg drie vierde toe. Voeg de resterende pompoenblokjes toe en roer voorzichtig door. Hak de hazelnoten grof.

Verdeel de pompoenrisotto over borden. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de kaas en besprenkel eventueel met wat olijfolie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer