Kokkerellen met onze cursussen eten & drinken

Zoekt u iets lekkers voor een verjaardag of etentje? Met onze cursussen bonbons maken, cupcakes en taarten versieren zet u uw koffietafel vol met lekkernijen. Maar ook aan het diner, dessert en de drankjes erbij is gedacht. Sla aan het kokkerellen met onze zeer gevarieerde, gratis cursussen!

Bonbons maken

Bent u een echte chocoladeliefhebber? Dan maakt u natuurlijk het liefst uw eigen bonbons, precies naar uw eigen smaak. In de cursus bonbons maken leert bonbondeskundige Annemieke Nijburg u hoe u zelf bonbons kunt maken. Met haar aanwijzingen en tips maakt u de beste ‘homemade’ bonbons en is uw koffietafel meteen persoonlijk, feestelijk én lekker! Worden het slagroomtruffels, chocolade fudge of toch de limoncellobonbons?

Cupcakes maken

In de cursus cupcakes maken leert u de basis van het cupcakes maken en versieren. Cursusleidster Marjolein Knuit laat zien hoe u met een paar simpele technieken de mooiste cupcakes maakt. U leert bijvoorbeeld hoe u van marsepein de mooiste roosjes kneedt. Fan van Heel Holland Bakt? U bakt voortaan zelf ook de mooiste cupcakes!

Taart versieren

Als u eenmaal roosjes kunt maken voor op uw cupcakes, heeft u vast de smaak te pakken en kunt u verder leren in de cursus taart versieren. Met de eenvoudige trucs en technieken uit deze 10-delencursus maakt u de prachtigste taarten voor elke gelegenheid. Zo leert u meerdere vormpjes van marsepein fabriceren en hoe u een boltaart maakt, waarmee u bijvoorbeeld een voetbaltaart kunt creëren.

Tapas maken

Toe aan een vleugje Spanje in uw keuken? In de cursus tapas nemen we u mee naar het zonovergoten land, waar de lekkerste tapas worden gemaakt. Kok Pim Haaksman legt op eenvoudige wijze uit hoe u 10 van deze smakelijke aperitiefjes op tafel kunt toveren. Zo leert u de lekkerste aioli, patatas bravas en gamba’s maken.

Nieuwe Hollandse keuken

Dicht bij huis blijven is ook wel eens lekker. In de cursus Nieuwe Hollandse keuken worden de Hollandse klassiekers in een nieuw jasje gestoken. Het imago van de Hollandse keuken, wat synoniem zou staan voor muffe spruitjeslucht, wordt in deze cursus teniet gedaan. U krijgt bijvoorbeeld aanwijzingen voor wentelteefjes van kandijkoek, hutspotsalade met klapstuk en een snelle erwtensoep.

Toetjes maken

Na een lekkere maaltijd komt natuurlijk een overheerlijk toetje. Mathijs Vrieze laat in de cursus toetjes maken zien hoe u 12 gezonde en lekkere toetjes kunt maken. Zo maakt hij bitterkoekjespudding met koffiesaus en tiramisu.

Wijnproeven

Welke temperatuur moet wijn hebben, wat zijn de geschikte glazen voor verschillende soorten wijn en wat betekenen de verschillende begrippen? In de cursus wijnproeven leert u alles over wijn: soorten, smaken en landen. De wijnmeisjes Florien Kleine Snuverink en Petra Possel vertellen u alles over het schenken en proeven van wijn.

Koffiespecialiteiten

Net als om wijn is er een hele wereld rondom koffie ontstaan. Na het volgen van de cursus koffiespecialiteiten weet u waar u op moet letten bij het maken van goede koffie en kunt u verschillende heerlijke koffiespecials maken. Met of zonder alcohol, voor ieder wat wils. Van cappuccino tot barraquito, van latte art tot perfecte espresso. Wacht niet langer en verwen uzelf én uw gasten met heerlijke, zelfgemaakte koffie.

Cocktails maken

In de cursus cocktails maken leert Nico Kager u de beginselen van het cocktails maken. In een cocktail moeten minimaal 3 verschillende ingrediënten worden gemengd en u leert op welke manieren dat kan. U ziet welke materialen nodig zijn en leert cocktails maken als een mojito, een cosmopolitan en een Mai tai.

Toe aan iets gezonds?

Bij al het kokkerellen is het leuk en lekker om ook met gezonde ingrediënten te koken. In de cursus gezond en lekker koken leert u de basis hiervan. Zo vindt u lessen voor een kruidige couscous, krieltjessalade met een kippetje en een overheerlijke fruittaart met mangosaus.

Heeft u al een favoriet gezien? Pak snel alle ingrediënten en benodigdheden bij elkaar en begin met de cursussen. Eet en drink smakelijk!

Geef een reactie