Duur 03:33
Gepubliceerd op 19 mei 2016

Deel 6: Roosjes van marsepein

Net echt zijn ze, deze roosjes van marsepein. En het leuke is dat u ze heel makkelijk zelf kunt maken! Wat heeft u daarvoor nodig?

Benodigdheden:

  • Roze marsepein
  • Groene marsepein
  • Deegroller of rolstok
  • Mesje
  • Plasticfolie of insteekmappen
  • Uitsteker calyx
  • Plunger cutter blaadje

Werkwijze:

Kneed de marsepein soepel. Maak van de roze marsepein een rolletje van ongeveer 1 cm doorsnee. Gebruik hierbij geen poedersuiker, want de marsepein moet lekker plakkerig zijn. Rol de groene marsepein uit tot een lap van 2 mm.

roos

Snijd het kontje van het rolletje roze marsepein af. Snijd vervolgens 7 gelijke plakjes af. Dit worden de rozenblaadjes. Hoe dikker u de plakjes afsnijdt, hoe groter de blaadjes worden.

Vouw het plasticfolie in de insteekmap open en leg er een plakje roze marsepein tussen. Vouw dicht en wrijf met uw vinger over de marsepein totdat het mooi dun en rond is. Doe dit met alle plakjes.

Rol één van de plakjes strak op. Dit wordt de kern van de roos. Vouw vervolgens de zes andere blaadjes er losjes omheen. Vouw de randjes steeds iets naar buiten. Snij eventueel het dikke kontje van de roos af.

Steek nu met de calyxvorm een kroontje uit de groene marsepein. Bevestig dit op de achterkant van de roos. Gebruik plunger cutters voor blaadjes in verschillende maten om een paar blaadjes uit de groene marsepein te steken. Bevestig de roos en de blaadjes met een beetje eetbare lijm of water op de cupcake.

Tip:

In een luchtdichte verpakking kunt u de roosjes nog een hele tijd bewaren!

U mag uzelf best even een schouderklopje geven voor de mooie roosjes die u net heeft gemaakt! In deel 7 leert u hoe u met funky tappits letters uitsteekt. Leuk voor een traktatie of kinderfeestje! Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer