Deel 7: Gambas a la plancha

Omroep: MAX

Duur: 0:03:10

Uitzending: vr 22 apr 2016 00:00

Deel 7: Gambas a la plancha

Het ultieme zomerse gevoel krijgt u met heerlijke gamba’s van de bakplaat. Oftewel gambas alla plancha.

De ingrediënten van deze recepten zijn voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • Een halve citroen
  • 4 gamba’s met kop
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • Een halve Spaanse peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Knip de pootjes en voelsprieten van de gamba (deze verbranden bij het grillen).
  2. Pel de gamba’s, laat de kop eraan zitten en verwijder het darmkanaal (staart over de lengte oppervlakkig insnijden en darmkanaal eruit spoelen).
  3. Hak de knoflook en pepers (zonder pitjes) zeer fijn, doe in een kom en roer de olie en citroensap erdoor. Meng de gamba’s met de marinade.
  4. Verwarm een gladde grillplaat.
  5. Rijg de gamba’s nadat ze gemarineerd zijn vanaf de kop recht aan een spies, steek daarbij de prikker voor een klein gedeelte in de staart.
  6. Gril de gamba’s 2 minuten aan iedere kant zodat ze maar iets gaar zijn. Bestrooi ze met zout en serveer direct.

Tip voor het snijden van pepers:

De pitjes van de Spaanse peper kunnen heel heet zijn. Hoe haalt u de pitjes uit de Spaanse peper? Heel eenvoudig! Door de peper door uw handen te rollen en de zaadjes eruit te kloppen, nadat u het stengeltje eraf hebt gesneden.

Dat was een pittig gerechtje! In deel 8 combineert u zoete vijgen met geitenkaas en ham, oftewel: higos con serrano. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie