Duur 04:20
Gepubliceerd op 13 mei 2016

Deel 4: Krieltjessalade met kippetje

Een salade zonder sla! Mathijs Vrieze laat zien hoe u met aardappels, kip, ei en een magere dressing een heerlijke en voedzame salade maakt. Bekijk de video en volg de stappen uit het recept voor uw eigen gezonde krieltjessalade.

Benodigdheden:

  • Koksmes
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Theedoek
  • Groentemes
  • Snijplank

Ingrediënten:

  • 500 gram krieltjes in de schil
  • 4 drumsticks
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 2 eieren
  • snufje peper en zout

Bereiding:

De bovenkant van de drumsticks kunt u er met een koksmes afhakken en schoonschrapen voor een chique presentatie. Leg ze ongeveer 1 uur in de oven op 150°C, zodat het vet lekker langzaam uit het vel loopt. De krieltjes in de schil goed wassen, halveren en beetgaar koken. Het best kunt u ze op een theedoek droog laten stomen, dan garen ze nog een beetje na en wordt het geen prutje.

De tomaten gaan in parten, het zaad verwijderen en daarna in gelijke blokjes snijden. De ui halveren en de schil verwijderen en vervolgens snipperen. De kappertjes uit laten lekken in een zeef. Pak een ruime kom en maak de dressing van mosterd, mayonaise, yoghurt en een snufje peper en zout. Nu mengt u de tomaten, ui, kappertjes en krieltjes door de dressing.

Kook de eieren in 3 minuten zacht, daarna laten schrikken in koud water en pellen. Schep de salade op de borden, een kippetje erop en een half zachtgekookt ei erbij. Tot slot bestrooit u de salade met fijngesneden verse bieslook!

U weet nu hoe u met een paar simpele ingrediënten een gezonde salade op tafel zet. Voor de afwisseling kunt u in plaats van kip en bieslook ook gerookte zalm en dille gebruiken. In deel 5 leert u een gezonde manier om groente te bereiden: grillen! Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer