Deel 7: Chocolade fudge

Omroep: MAX

Duur: 0:04:37

Uitzending: do 19 mei 2016 00:00

Deel 7: Chocolade fudge

Chocolade fudge is behoorlijk machtig. Fudge is vaak zachter dan bonbons. En omdat fudge bewaard en gegeten wordt op kamertemperatuur, wordt het soms minder als bonbon gezien. In deze stap leert u een fudge maken met mooie kleurtjes door de ingrediënten die erin zitten.

Benodigdheden:

  • pan
  • spatel
  • bakvorm
  • bakpapier
  • houten lepeltjes/lolliestokjes
  • warm scherp mes (verwarmd in heet water)

Ingrediënten voor 12 bonbons:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 400 gram witte chocola
  • 150 gram ongezouten pistachenootjes
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram verse cranberry’s
  • 2 handen minimarshmallows

Bereiding:

  1. Doe de gecondenseerde melk in een pan en warm het op tot de damp ervan afkomt. Vergeet niet te blijven roeren.
  2. Doe er 200 gram chocola bij en houd het in beweging.
  3. Is de chocola opgelost? Dan mag het van het vuur af.
  4. Meng de pistachenootjes, abrikozen en cranberry’s door het chocolade mengsel.
  5. Is dit goed gemengd? Roer er dan nog 2 handjes marshmallows doorheen.
  6. Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het plat met de spatel.
  7. Steek vervolgens in de fudge een aantal houtlepeltjes of lolliestokjes, verdeel deze goed over de fudge.
  8. Zet de fudge een uur in de koelkast om het op te laten stijven.
  9. Leg hem vervolgens op het aanrechtblad en haal hem uit de vorm.
  10. Snijd hem in vierkantjes om de stokjes heen en daar zijn ze dan, de fudgebonbons.

Naast de standaard bonbon, kunt u nu ook een fudge maken. Vertel er altijd bij dat dit een fudgebonbon is en geen standaard bonbon. Anders kunnen uw gasten denken dat deze bonbon te warm en daardoor te zacht is. Dat zou zonde zijn, want het hoort zo bij een fudge. In deel 8 gaat u een candybar maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie