Leer klussen, fotograferen, haken, tuinontwerpen en meer

Op zoek naar een nieuwe hobby of wilt u een bestaande hobby weer oppakken of verbeteren? Neem dan een kijkje bij onze cursussen Huis, tuin & hobby! Dan leert u bijvoorbeeld de fijne kneepjes van het fotograferen, hoe u klussen in huis aanpakt en het ontwerpen van uw tuin.

Klusjes in huis

Veel kleine klussen in huis zou u eigenlijk zelf wel willen doen, maar hoe? Welke gereedschappen heeft u nodig en hoe gaat u te werk? Na het volgen van de cursus Klusjes in huis kunt u kleine reparaties en onderhoud gewoon zelf doen. Een los stopcontact, een lekkende kraan, dat schilderij dat u nog steeds aan de muur wilt hangen, allemaal klussen die na deze cursus niet langer blijven liggen.

Digitale fotografie

Met uw camera, smartphone of tablet kunt u elk moment vastleggen. Maar niet elke foto is automatisch een mooie foto. In de cursus Digitale fotografie leert u de basis van het fotograferen. Fotograaf en cursusleider Ton Bennemeer laat zien hoe u zowel met een spiegelreflexcamera als compactcamera de mooiste foto’s kunt maken. U leert hoe u verschillende soorten foto’s maakt, zoals vakantiefoto’s en landschapsfoto’s, maar ook alles over ISO-waarden en bewegingsonscherpte.

Haken en breien

Heeft u nog nooit gehaakt of bent u het verleerd, dan leert u in de cursus Haken in 11 delen de mooiste creaties maken. Verwoede hakers Janin Wensink en Eliane Roest leren u bijvoorbeeld hoe u een vlaggenlijn of onderzetter maakt en welke benodigdheden u daarvoor nodig heeft. Ook kunt u allerlei patronen gratis downloaden. Gaat u liever met breinaalden aan de slag, dan hebben wij de cursus Breien voor u. Emmeke Kistemaker geeft in het dagelijks leven breiworkshops en leert u opzetten, recht- en averecht breien, u krijgt instructies voor het breien van een shawl en een knuffeldiertje voor de kleinkinderen. Ook leuk om alvast aan te beginnen, zodat u straks een boom vol kunt hangen: kerstballen breien!

Zingen

Voor iedereen die van zingen zijn hobby wil maken hebben wij de cursus Zingen. Met de oefeningen uit de cursus leert u uw stem optimaal te gebruiken, door de juiste houding en ademhaling, door goed te articuleren en door te zingen met gevoel. Ook leert u zangers en zangeressen imiteren en verkent u toonsoorten.

Tuin ontwerpen

Tuinarchitect Leen Goedegebuure leert u in de cursus Tuin ontwerpen hoe u uw tuin aanpakt en hoe u de veranderingen stap voor stap aanpakt. Hij vertelt u tegen welke praktische problemen u aan kunt lopen, welke creatieve oplossingen er voorhanden zijn, welke materialen u kunt kiezen en hoe u een beplantingsplan opstelt.

Weet u al met welke cursus u wilt beginnen? U kunt ze stap voor stap volgen of alleen de stappen doen waar u nieuwsgierig naar bent. Ga snel naar de cursussen Huis, tuin & hobby!

Geef een antwoord