Duur 02:30
Gepubliceerd op 15 april 2016

Deel 1: Inspiratie opdoen

Door het kijken in tuinbladen en modeltuinen en naar tuinprogramma’s, doet u inspiratie op en krijgt u voor uzelf een beeld van hoe u uw tuin in wilt delen.

Modeltuinen

Modeltuinen zijn vaak opgebouwd uit zogenaamde tuinkamers. Elke kamer heeft zijn eigen sfeer, beplanting en bestrating. Het is te vergelijken met het inrichten van uw huis, waar u per ruimte een keuze maakt in vloerbedekking en aankleding.

Huis en tuin

U kunt de tuin ook als een verlengstuk van uw huis zien. Door de sfeer en uitstraling van uw huis door te trekken in uw tuin, vormen ze één mooi geheel. Huizen met veel rechte lijnen, zijn gebaat bij een tuin waar ook veel rechte lijnen in terugkomen.

Kiezen

Inspiratie opdoen heeft als voordeel dat u een beeld krijgt van de elementen waaruit uw tuinontwerp zou kunnen bestaan.

Het meeste effect bereikt u echter niet door alle stijlen en sferen die u aanspreken in één tuin bijeen te brengen. Zeker niet als de oppervlakte van uw tuin beperkt is. Het oogt vaak krachtiger als uw tuin één duidelijke sfeer uitademt.

Financiën

Een mooie tuin oogt leuk, maar het aanleggen ervan kost geld. Bepaal vooraf goed welke financiële middelen u heeft om de tuin aan te leggen. En is hergebruik een optie? Liggen er bijvoorbeeld nu al tegels die u als het ware kunt recyclen om kosten te besparen?

Dit kan ook een uitgangspunt zijn voor het bepalen van uw stijl en de inrichting. Bepaal voor u gaat ontwerpen goed wat u wilt en kunt uitgeven aan uw tuin. Dit helpt u bij het maken van uw keuzes.

Waarschijnlijk zit u nu boordevol ideeën, maar moet u wel handige keuzes maken. Waar wilt u in de basis uw tuin nu eigenlijk voor gebruiken? In deel 2 legt Leen uit dat u keuzes moet leren maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer