Duur 02:30
Gepubliceerd op 25 april 2016

Deel 5: Zangeressen imiteren

Als u zangers of zangeressen imiteert, onderzoekt u tegelijk hoe ze bepaalde klanken maken. Het is dus niet de bedoeling dat u precies gaat klinken als de persoon die u imiteert, want die is er al. Maar zo komt u er wel achter hoe anderen aan hun klanken zijn gekomen.

Een passende stijl

Probeer eens een lied op drie verschillende manieren te zingen. Kies verschillende stijlen, zoals: jazz, opera en pop. Het is leerzaam en ook leuk om te horen hoe u een nummer telkens in een ander jasje kunt steken. Zo merkt u welke zangstijlen beter of minder goed bij u passen.
U hoort hoe anders u zelf kunt klinken als u op verschillende toonhoogtes zingt.

Karaoke

Uiteindelijk kunt u ook een karaokeversie opzoeken en uw eigen invulling geven aan het nummer. Zo ontwikkelt u uw eigen geluid steeds meer. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende versies van hetzelfde nummer te vinden op internet. Het zal u verbazen hoeveel verschillende invullingen u kunt geven aan een lied.

In het volgende deel legt Mariska uit welke registers u nog meer open kunt trekken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer