Duur 03:02
Gepubliceerd op 31 oktober 2018

Creatieve hobby’s zijn terug van weggeweest

In de Utrechtse Jaarbeurs opent op 31 oktober 2018 de jaarlijkse knutselbeurs KreaDoe, het grootste creatieve evenement van de Benelux. KreaDoe bestaat al tientallen jaren, maar verwacht in 2018 een recordaantal bezoekers. De reden? Creatieve hobby’s zijn weer ongekend populair.

Creatieve hobby’s in de lift

Trendwatchers voorspellen het al jaren: hobby’s als breien, haken, punniken en kaarten maken winnen aan populariteit. In een tijd waarin het internet zo’n grote rol speelt, is niets lekkerder dan offline ontspannen door een creatieve hobby. ‘Oude’ hobby’s als haken, breien, borduren, kantklossen en punniken zijn weer uit het slop gehaald en worden veel beoefend. Deze beoefenaars zijn echt niet altijd ouder van 50; ook heel veel jonge creatievelingen pakken er anno 2018 regelmatig een breiwerkje bij. Daarnaast zijn er ook een hoop nieuwe hobby’s bijgekomen, zoals diamond painting. Dit is een soort puzzelen, alleen dan met kleine, gekleurde steentjes die naar de juiste vakjes gesleept moeten worden.

KreaDoe

De benodigdheden voor deze hobby’s kunnen gekocht worden in het groeiende aantal hobbywinkels of via het internet, maar er worden ook veel knutselbeurzen georganiseerd. De allergrootste creatieve beurs van de Benelux is de KreaDoe, die jaarlijks in Utrecht gehouden wordt. Deze beurs bestaat al tientallen jaren, maar trekt sinds een aantal jaar steeds meer bezoekers. In 2017 komen er zo’n 43.000 mensen op de beurs af, wat een ongekend aantal is. In 2018 wordt er rekening gehouden met nóg meer bezoekers, waardoor de organisatie er een hal bij heeft moeten huren. Voor veel creatievelingen is de KreaDoe het hoogtepunt van het jaar op knutselvlak.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Hallo Nederland bezoekt op 31 oktober 2018 de eerste dag van de KreaDoe. U ziet Hallo Nederland elke werkdag  rond 18.25 uur op NPO 2.

(Bron: redactie Hallo Nederland, Trouw, De Telegraaf, vrouw.nl, AD/Utrechts Nieuwsblad)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer