Steeds meer breiclubs door het hele land

Er worden door het hele land steeds meer breiclubs opgericht. Het Nationaal Ouderenfonds start op 2 september 2016 met een nieuwe breiclub in Diepenveen en op 5 september in Leusden.

Gevarieerd aanbod

Op de breiclub komen wekelijks enthousiaste dames (en heren) samen om gezellig te breien of haken. Zij maken bijvoorbeeld kleedjes, truien, eierwarmers, knuffels en hoesjes voor telefoons. Het aanbod is ontzettend gevarieerd en bestaat dus uit veel meer dan de gebruikelijke sjaals en mutsen.

Samen Breien

De opbrengst van deze gehaakte en gebreide werken komt ten goede aan de breiclub en het project Samen Breien van het Nationaal Ouderenfonds. Het project heeft als belangrijkste doel om oud, maar ook jong, bij elkaar te brengen om gezellig samen te breien en haken. Zo worden de sociale contacten onderhouden en kan eenzaamheid bestreden worden. Het spreekt ouderen aan op hun kennis, ervaring en talent. Daarnaast kunnen ze hun jarenlange brei-ervaring delen met een nieuwe generatie breiers, wat het natuurlijk nog leuker maakt.

Meebreien?

De breibijeenkomsten in Diepenveen vinden vanaf 2 september 2016 plaats op vrijdag van 9.30 – 12.00 uur in het Hof van Salland, Dorpsstraat 30, 7431 CL Diepenveen. De breibijeenkomsten in Leusden vinden vanaf 5 september 2016 plaats op maandag van 14.00 – 17.00 uur in ‘De Kit’, Hamerveldseweg, Leusden. Ge├»nteresseerden kunnen zich aanmelden via: G.J. Eskamp-Egink, 033-4941102 of 06-40707015.

Cursus breien

Kunt u niet wachten en wilt u alvast beginnen met breien? Op MAX Vandaag vindt u een cursus breien.

(Bron: ANP, Ouderenfonds)

Geef een reactie