Duur 05:56
Gepubliceerd op 18 mei 2016

Deel 6: Knuffeltje breien

Waarom dure knuffels kopen als u ze zelf kunt breien? In dit deel leert u een poezenknuffeltje breien. Het patroon kunt u hier downloaden.

Wat heeft u nodig?

 • 2 breinaalden, dikte 6
 • 4 bollen wol voor dikte 6 in 4 verschillende kleuren
 • Restje donkere wol voor het borduren van het gezicht
 • Borduurnaald
 • Vulling

De knuffel breien

De knuffel bestaat uit 1 rechte lap in verschillende kleuren. Volg hiervoor het patroon. Als u tussendoor van kleur wisselt, knoopt u de nieuwe kleur aan het begin van de naald aan de oude kleur vast. Dit doet u op dezelfde manier waarop u een nieuwe bol begint (zie deel 4). Als u de vorige kleur na 2 naalden weer nodig heeft, kunt u hem laten hangen en er straks weer mee verder breien. Anders knipt u hem af en knoopt u hem later weer aan.

Het gezichtje borduren

Als u hem volgens het patroon heeft gebreid, kunt u het gezichtje erop borduren. Gebruik hiervoor uw borduurnaald.

Dichtnaaien

Naai de zijkanten in elkaar zoals in het patroon staat. Het deel aan de voorkant laat u open. Hierdoor gaat u hem vullen.

Vullen

Vul de knuffel met vulling (te koop bij hobbyzaken) en kneed de knuffel zodat alles goed verdeeld is.

De staart

Voor de staart maakt u een vlechtje. Gebruik alle vier de kleuren en haal deze met de naald door de achterkant van de rug. Vlecht ze tot een staartje en knip het uiteinde af.

U knuffel is klaar om cadeau te worden gegeven aan uw (klein)kind. In deel 7 leert u om uw breiwerk tijdens het breien breder of smaller te maken: meerderen en minderen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Dreumes says:

  Ontzettend leuk, maar waar vindt ik het patroon?

   MAX Vandaag says:

   Beste dreumes, fijn dat u de cursus leuk vindt. U vindt het patroon door in de introtekst op de link te klikken (https://www.maxvandaag.nl/sessies/cursus/breien/deel-6-knuffeltje-breien/) of door rechtstreeks naar het patroon te gaan: https://www.maxvandaag.nl/wp-content/uploads/2016/05/Patroon-6_breien.pdf

   Veel plezier en succes!

Bekijk ook

Meer