Samen Breien in Zaltbommel

Zo’n tachtig deelnemers van Samen Breien, een initiatief van het Ouderenfonds, komen woensdag 29 juni 2016 samen in Zaltbommel om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen op het gebied van breien.

Gezellig de deur uit

De ouderen ontmoeten elkaar vaker in kleine breiclubs door het hele land, maar nu komen ze allemaal samen om van elkaar te leren. Samen Breien is een project van het Nationaal Ouderenfonds. Door het hele land zijn zo’n tachtig breiclubs actief, die ervoor zorgen dat ouderen elkaar kunnen ontmoeten terwijl ze samen breien of haken. Door samen te breien bouwen ouderen sociale contacten op en zijn ze even gezellig de deur uit.

Sociale gelegenheid

Milou van den Dool, coördinator van Samen Breien: “Breien is een heel sociale gelegenheid. Het is dan ook fantastisch dat ouderen nu nog meer mensen kunnen ontmoeten, doordat we een aantal clubs bij elkaar zetten.” Het Nationaal Ouderenfonds wil het Samen Breien-project de komende jaren graag uitbreiden. Daarvoor zijn vrijwilligers én sponsors nodig. Van den Dool: “We kunnen nog heel veel ouderen aanhaken, die nog geen breiclub in de buurt hebben. Iedereen die daarbij kan helpen is welkom.”

Meer informatie over Samen Breien en gratis brei- en haakclubs bij u in de buurt vindt u op de website van Samen Breien.

Geef een reactie