Duur 02:38
Gepubliceerd op 25 mei 2016

Deel 9: Vakantiefoto’s

Natuurlijk maakt u op vakantie bergen foto’s. Maar om te voorkomen dat u bij thuiskomst met een geheugenkaart vol matige kiekjes zit, kunt u de tips uit deze video gebruiken.

Geef uzelf een opdracht

Het levert heel leuke resultaten op als u uzelf voor u op vakantie gaat een opdracht geeft. Vaak legt u uw reis chronologisch vast. Maar u kunt ook in thema’s denken. Bijvoorbeeld: ik ga zoveel mogelijk voordeuren fotograferen, of schoenen, of oude auto’s.

Welke camera neemt u mee?

De camera die u meeneemt, moet passen bij de opdracht die u uzelf geeft. Voor de gemiddelde vakantiefoto is een compactcamera goed genoeg en bovendien handig mee te nemen. Gaat u snorkelen, neem dan een onderwatercamera mee. Voor een safari is een spiegelreflex met telelens het handigst. Zo kun tu dieren ongelooflijk dichtbij halen.

Presentatie

Welk verhaal wilt u met uw foto’s vertellen? Hoe mooi het landschap is of juist hoe gezellig het was? Beide keuzes leveren verschillende foto’s op.

Laat uw foto’s na thuiskomst niet op de computer staan, maar doe er iets mee!

  • Laat ze afdrukken en plak ze in een album
  • Maak een digitaal fotoalbum
  • Laat enkele foto’s uitvergroten
  • Druk enkele foto’s af op canvas

In het laatste deel van de cursus geeft Ton een kleine samenvatting van de tips die u in deze cursus heeft gehad. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Reactie

    de zon says:

    Geweldig hoe je vakantie foto,s op de voorgrond kunt zetten.

Bekijk ook

Meer