kamerplantenoverzicht

150ste kamerplant in kamerplantenoverzicht van MAX Vandaag

Heeft u graag groen in huis en bent u op zoek naar verzorgtips voor uw kamerplanten? Op MAX Vandaag vindt u van inmiddels 150 bloeiende, groene, onderhoudsvriendelijke en wat lastigere kamerplanten informatie over de beste standplaats, water geven, snoeien en verpotten. Allemaal overzichtelijk bij elkaar, in ons kamerplantenoverzicht.

Merkbaar gelukkiger

We delen ons huis altijd al graag met groen, maar sinds enkele jaren is de populariteit van kamerplanten tot ongekende hoogte gestegen. Ze verfraaien ons interieur en maken ons merkbaar gelukkiger door er alleen al naar te kijken. Daarnaast zijn zij ook nog eens gunstig voor het binnenklimaat, doordat zij de luchtvochtigheid verhogen en schadelijke stoffen uit de lucht zuiveren. Ook op de werkvloer hebben ze een uitermate goede invloed. Het is door Wageningen Universiteit wetenschappelijk bewezen dat werknemers positiever zijn en minder vaak ziek als er planten in hun omgeving aanwezig zijn. Elke plant heeft wel zijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’ hoe ze het beste gezond en florerend gehouden worden en vele tientallen ervan vindt u terug in het kamerplantenoverzicht op MAX Vandaag.

kamerplantenoverzicht

Kamerplantenoverzicht MAX Vandaag

Op internet is veel informatie te vinden over de verzorging van kamerplanten, maar websites waarop al die kamerplanten bij elkaar gebundeld staan, zijn op één hand te tellen. Op MAX Vandaag zijn wij daarom een kamerplantenoverzicht gestart, dat wij blijven uitbreiden. Met het toevoegen van de bijzondere succulent de Hawaii-palm (Brighamia insignis), vindt u al van 150 veelvoorkomende en wat minder bekende kamerplanten verzorgtips. De planten staan op alfabet met hun (voor zover zij daarover beschikken) Nederlandse namen en u kunt daarnaast op bloeiende of groene planten zoeken.

Hawaii-palm

Hawaii-palm (Brighamia insignis)

Populaire planten

Zo vindt u in ons overzicht natuurlijk de pannenkoekplant (Pilea peperomioides), die nauwelijks aan te slepen is. Ook vindt u de ananasplant, die zeer gewild geworden is, nadat vele nieuwsbronnen hem helaas niet geheel terecht als ‘anti-snurkplant’ bestempeld hebben. Verder de Mandevilla, die vanwege zijn maandenlange bloei op steeds meer enthousiasme mag rekenen en de vrolijke stippenbegonia (Begonia maculata). Natuurlijk de grote groenen planten als de gatenplant (Monstera deliciosa), vioolbladplant (Ficus lyrata), watercacao (Pachira aquatica) en palmlelie (Yucca), die zich de afgelopen jaren erg populair in onze huiskamers hebben weten te maken. Maar ook klassiekers als de Clivia, Cyclaam, Gloxinia, flamingoplant, Kaaps viooltje, vrouwentongen en vlinderorchidee.

kamerplantenoverzicht kamerplantenoverzicht kamerplantenoverzicht

Bijzondere kamerplanten

Ook bijzondere en wat minder bekende kamerplanten mogen natuurlijk niet ontbreken en zo vindt u onder andere de aardorchidee (Ludisia discolor)woestijnroos (Adenium obesum)parachuteplant (Ceropegia sandersonii), tijgerorchidee (Oncidium) en de frangipani (Plumeria rubra) in ons overzicht terug. Ook zetten we wel eens groepen planten in het zonnetje, zoals terrasplanten, voorjaarsplanten in pot of heerlijke keukenkruiden, die ook in huis kunnen groeien. We blijven het overzicht zoals gezegd nog geregeld uitbreiden, dus mist u op dit moment nog een plant, dan staat die er binnenkort wellicht alsnog bij.

kamerplantenoverzicht kamerplantenoverzicht kamerplantenoverzicht

Geef een reactie

Reactie

    Anitasia says:

    Ik vind het allemaal prachtig hoor , maar ik ben 48 jaar getrouwd, geef mijn kamerplanten ook al 48 jaar twee keer per week water ( de cactussoorten uitgezonderd) en eens in de veertien dagen wat mest en ze doen het er állemaal prima onder! Lees regelmatig “ nieuwe” tips, moet er ook zo nu en dan eens 1 vervangen, maar over het algemeen houd ik me aan mijn eigen regels( en ervaring) als het om mijn kamerplanten gaat.
    Maar ik begrijp dat het voor de minder groen-vingerige jongere mensen een aangename aanvulling is….