Drie mannen zitten op de bank het EK voetbal te kijken met hapjes.

Hapjes en snacks voor tijdens de wedstrijden van het EK 2024

De wedstrijden van het EK 2024 voetbal zijn regelmatig tijdens het diner. Maar ook tijdens de andere wedstrijden kan een lekkere snack niet ontbreken. Daarom hebben we onze beste recepten uitgezocht voor u. Voor zowel tijdens de wedstrijden van Oranje, als bij andere landen.

Recepten met ballen

Tijdens het EK 2024 voetbal, horen natuurlijk ballen. Maak daarom snacks in de vorm van een bal. Denk aan bitterballen, risottoballen, sushi bonbons en bapao’s.

RisottoRisotto bitterballen

Oranje boven

De kleur oranje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een wedstrijd van Nederland. Deze worteldip is dan een goede om te maken. Of kies voor deze wortel tzatziki. En hoewel pompoen niet in het seizoen is, kunt u wel pompoenkroketjes maken. Deze paprika hummus met halloumi heeft ook een mooie oranje kleur.

Paprika hummus met halloumi van Sandra Ysbrandy.Paprika hummus met halloumi van Sandra Ysbrandy

Liever een oranje drankje? Dit is een alcoholvrije cocktail met sinaasappelsap. Een hele borrelplank met hapjes? Dat kan ook! Met pittige saucijzenbloemen, sandwiches met makreelsalade en koenier-maanzaad cakeblokjes met gembersiroop.

Meer vullende hapjes voor tijdens het EK 2024

Zoekt u meer vullende hapjes, omdat een wedstrijd om 18.00 uur gespeeld wordt? Kies dan eens voor deze frikandelbroodjes. Of een variatie daarop: een broodje curryworst. Bladerdeeg gevuld met grillworst en kaas, ook wel Alpinettes genoemd, is ook eens een leuke variatie. Is er wat meer pit nodig tijdens een saaie wedstrijd? Maak dan vlammetjes.

FrikandelbroodjesFrikandelbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Vegetarische hapjes voor tijdens een voetbalwedstrijd

Eet u geen vlees of vis? We hebben al een aantal lekkere snacks genoemd hierboven. Maar we hebben er nog meer. Denk aan deze sushi bootjes, dadel bites met chocolade en hazelnoten, zelfgemaakte falafel of maak zelf kaasstengels!

Het recept voor falafel met citroen mayonaiseFalafel met citroen mayonaise van Jetske van den Elsen

Nóg meer inspiratie nodig? Kijk dan eens bij Heel Holland Bakt.

Wanneer speelt Nederland weer op het EK 2024?

Als laatste wedstrijd in de poulefase speelt Oranje tegen Oostenrijk, dat is dinsdag 25 juni 2024 in Berlijn. De wedstrijd is om 18.00 uur.

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Amar says:

    We hebben weer een goed excuus om onszelf vol te stoppen met ongezonde troep.
    De folder van de grootgrutter staat er ook bol van! Bah!