Oranje

Het is erop of eronder voor Oranje

9 juni 2017 wordt een spannende dag voor het Nederlands elftal. Zij moeten winnen van Luxemburg om kans te maken op kwalificatie voor het Wereldkampioenschap  (WK) van 2018 in Rusland.

Moeilijke positie

Op dit moment staat Nederland vierde in de kwalificatiepoule A. Frankrijk, Zweden en Bulgarije staan boven Oranje en Wit-Rusland en Luxemburg zijn respectievelijk vijfde en zesde. Positie 4 is geen fijne plaats, want alleen de nummer 1 plaatst zich direct voor het toernooi.

Kwalificeren kan nog

Hoewel Oranje van ver moet komen, is plaatsing voor het WK nog steeds mogelijk. Als Frankrijk op 9 juni 2017 wint van Zweden en Nederland doet dit van Luxemburg, dan staat Nederland tweede in de poule. Dit betekent dat het team zich nog steeds kan plaatsen via play-offs. Om deze positie te behouden, moeten wel alle komende wedstrijden tegen Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Zweden gewonnen worden. Een nederlaag betekent dat Oranje deelname aan het WK kan vergeten.

Wesley Sneijder

Een lastige opgave, maar wie weet krijgt de ploeg van trainer Dick Advocaat het toch voor elkaar. Aan de ervaring van de internationals zal het in ieder geval niet liggen. Neem bijvoorbeeld Wesley Sneijder. Hij wordt op 9 juni 2017 33 jaar én speelt op die datum naar alle waarschijnlijkheid zijn 131ste interland. Dit maakt hem tot de nieuwe recordinternational van Oranje.

Debuut

Hij debuteert in 2003 in het Nederlands elftal tijdens een oefenduel tegen Portugal. Op dat moment is Wesley Sneijder dan nog een belofte, maar hij groeit in de komende jaren uit tot een wereldspeler. De kwartfinale van het WK 2010 tegen Brazilië is volgens de voetballer de beste wedstrijd die hij ooit heeft gespeeld voor Nederland. Tijdens dit duel komt Oranje eerste met 0-1 achter, maar Sneijder weet 2 keer te scoren, waardoor het Nederlandse team toch wint.

Wesley Sneijder in actie tijdens een van zijn eerste wedstrijden als international.

Wesley Sneijder in actie tijdens een van zijn eerste wedstrijden als international.

Inmiddels speelt Sneijder bij de Turkse club Galatasaray en scoort hij nog steeds regelmatig.

Of hij dat op 9 juni 2017 ook zal doen in de kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, is vanaf 20:40 uur rechtstreeks te volgen op NPO 3.

(Bron: ANP, NOS)

Geef een reactie