sushi

Sushi bonbons van Jean Beddington

30 jaar lang heeft Jean Beddington 6 dagen per week, 12 uur per dag in haar eigen zaak in Amsterdam gewerkt. Nu geeft ze menu-adviezen en heeft ze een kookboek uitgebracht: A little bite of Beddington. Het staan voor feestelijke hapjes. In Tijd voor MAX maakt ze sushibonbons.

Ingrediënten:

Van de sushirijst:

 • 450 gram sushirijst, gespoeld onder koud water en uitgelekt
 • 540 gram koud water
 • 125 milliliter rijstazijn
 • 3 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel zout

Van de bonbons:

 • dunne plakjes gekookte rode biet, gemarineerde makreel, verse tonijn, avocado, gerookte zalm etc.
 • kruiden om te versieren, bijvoorbeeld shiso-kers

Bereidingswijze:

Van de sushirijst:

Laat de rijst samen met het water 30  minuten in een steelplan staan. Breng zachtjes aan de kook. Zet een deksel op de pan en kook nog 10 minuten op een laag vuur. Draai het vuur uit en laat 15 minuten staan. Meng azijn, suiker en zout. Doe de rijst in een brede kom, besprenkel met het azijnmengsel en meng voorzichtig. Dek tot gebruik af met een vochtige theedoek.

Van de bonbons:

Maak met een kleine ijsschep balletjes rijst. Leg op een vierkant stuk plastic folie (15 x 15 cm) wat plakjes van de gewenste smaak, leg een rijstbal in het midden en vouw dicht. Draai tot een bonbon. Ga zo door tot alle plakjes op zijn. Laat iets opstijven in de koelkast. Draai om te serveren de folie los en versier met shiso-kers of een ander kruid.

(Bron: Jean Beddington)

Geef een reactie

Reacties (9)

  Agnes brok says:

  Zou graag kans maken op het boek van haar

   MAX Vandaag says:

   Beste Agnes en iedereen die graag kans wil maken op dit boek, de prijsvraag is te vinden via: https://www.maxvandaag.nl/prijsvraag-en-puzzel/prijsvraag-tvm/win-kookboek-a-little-bite-of-beddington/ en loopt tot 4 maart 2019.

  Marijke Vroege says:

  Goedemiddag. Ik zou graag kans willen maken op het boek van Jean Beddington . Bedankt alvast.

  ennie says:

  Maak regelmatig een high tea voor vrienden het zou leuk zijn om het boek te winnen, zodat ik deze lekkere hapjes kan toevoegen.
  Groet,

  Annet

  SinyoF says:

  Zou heel graag kans maken op het boek van Jean Beddington, omdat mijn vrouw nu (gepensioneerd inmiddels!) nog meer tijd kan vinden voor haar culinaire hobby!

  Tjiep says:

  Zo te zien zijn dit gezonde hapjes! Als diabeetpatiënt vind ik het moeilijk om gezond te ‘snoepen’ zonder nare gevolgen. Daarom zou ik me graag via haar boek willen laten inspireren.

  wilkies says:

  ook ik zou graag kans maken op dit leuke boek

  Joyce klijnstra says:

  Ik zou heel graag het boek van Jean bedding ton willen winnen. Heerlijk koken tijdens de zwangerschap.

  antje11 says:

  Ben ook dol op sushi en zou graag mee willen doen om in aanmerking te komen voor haar boek