Koken met Sandra: sushi bootjes met komkommer en omelet.

Koken met Sandra: sushi bootjes

Sushi is nog steeds populair in Nederland. Het zelf maken kan best een werkje zijn, maar daar heeft Sandra Ysbrandy iets op gevonden. Gewoon met zilvervliesrijst, in plaats van sushi rijst en in een komkommer. Dan krijgt u sushi bootjes!

Ingrediënten, voor ongeveer 18 stuks

  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 400 gram snack komkommers
  • 1 avocado (eetrijp)
  • 150 milliliter mayonaise
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 theelepels geroosterde sesamolie
  • 1 theelepel cayennepeper

Bereidingswijze sushi bootjes

Kook de rijst 3 minuten langer dan de aanwijzingen op de verpakking, zodat de rijst een beetje plakkerig wordt (net als sushi rijst). Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop droogstomen.

Klop intussen de eieren met 1 eetlepel sesamzaad en een klein scheutje water los. Verhit de olie in een koekenpan en bak een omelet. Rol de omelet op en laat opgerold afkoelen.

Snijd intussen de snack komkommers in de lengte doormidden en schraap met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Snijd de omelet in dunne reepjes.

Meng de mayonaise met de tomatenpuree, sesamolie en cayennepeper en schep de helft door de rijst. Verdun de rest met een klein scheutje water. Verdeel de rijst over de holtes van de komkommer. Verdeel de omelet reepjes en avocado erover. Besprenkel met de overgebleven saus en garneer met sesamzaad.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie