Koken met Sandra: wortel tzatziki

Koken met Sandra: wortel tzatziki

Waar tzatziki normaal gesproken van komkommer wordt gemaakt, maakt Sandra Ysbrandy nu een versie met geraspte winterwortel. Dan wordt het een wat meer winters gerecht, in plaats van zomers. Lekker om brood in te dippen. Of serveer het bij rijst,- vis en vleesgerechten.

Ingrediënten, voor 4 tot 6 personen

  • 1 winterwortel
  • 500 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 15 walnoten
  • Zout
  • 1 eetlepel limoenrasp en sap

Extra nodig

  • Blokrasp
  • Vijzel

Bereiding wortel tzatziki

Boen de winterwortel goed schoon en rasp op de grove kant van een blokrasp. Doe in een kom. Voeg de yoghurt toe en pers de knoflook erboven uit.

Rooster venkelzaad en korianderzaad op laag vuur, in een droge koekenpan, ongeveer 2 minuten tot ze geuren. Maal fijn in een vijzel en meng door de yoghurt. Rooster de walnoten in de koekenpan en hak grof. Voeg toe. Breng de wortel tzatziki op smaak met zout en limoenrasp en sap.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Reactie

    bijbloem says:

    Leuk idee. I.p.v. venkel zou ook salie of anijs gebruikt kunnen worden of geraspte pastinaak. Wel gegaard?
    Toevallig heb ik wel korianderzaad op voorraad. Is een brainwave “wat heb ik in mijn keukenkastje of bijna overal te koop?”