Paprika hummus met halloumi van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: paprika hummus met halloumi

Koopt u vaak hummus uit een potje? Zonde, want het is vrij eenvoudig zelf te maken! En het smaakt ook nog eens zoveel beter. Sandra Ysbrandy maakt een paprika hummus met halloumi. Dat is een ongerijpte Cypriotische geitenkaas. Het wordt ook wel grillkaas genoemd, omdat het niet smelt wanneer het verhit wordt. Het krijgt een krokant jasje.

Ingrediënten, voor 4 tot 6 personen

  • 1 bol knoflook
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 rode paprika’s
  • 1 pot kikkererwten (400 g)
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 0,5 citroen
  • 6 sneetjes volkorenbrood
  • 1 stuk halloumi
  • 5 gram platte peterselie
  • 1 ijsklontje

Extra benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Keukenmachine

Bereidingswijze paprika hummus

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een stukje van de bovenkant van de knoflook zodat de teentjes bloot komen te liggen. Leg op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met 1 eetlepel olie. Bestrooi met peper en zout en vouw dicht. Pof de knoflook 30 minuten in de oven. Vouw de folie open en laat 10 minuten afkoelen.

Snijd intussen de paprika’s in grove stukken, verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetlepel olie en bak 20 minuten in de oven.

Wip de knoflookteentjes met de achterkant van een theelepeltje uit het velletje. Giet de kikkererwten af. Maal de paprika, knoflook, kikkererwten, tahin, paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en 1 ijsklontje in de keukenmachine fijn. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Bak het brood in 5 minuten in de oven knapperig en snijd diagonaal doormidden. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de halloumi goudbruin. Schep regelmatig om. Snijd de peterselie fijn en schep door de halloumi.

Verdeel de hummus over een bord en maak een kuiltje in het midden. Schep de warme halloumi-blokjes in het kuiltje en serveer met het brood.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie