Frikandelbroodjes

Frikandelbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Frikandellen, maar dan verwerkt in een frikandelbroodje, met alles erop en eraan. Het is een heerlijk zomers hapje, waar Robèrt van Beckhoven ook zijn collega’s in de bakkerij erg blij mee maakt.

Ingrediënten:

Voor het deeg :

  • 250 gram bloem
  • 5 gram zout
  • 8 gram gist
  • 8 gram krokantbroodpoeder
  • 150 g water

Voor de vulling:

  • 3 uien, in ringen
  • 400 gram belegen kaas, geraspt
  • curry
  • frikandellen uit de diepvries

Extra nodig:

  • bakplaat, ingevet en bestoven met (rogge)bloem
  • scherp scheermesje of kartelmesje

Bereidingswijze:

Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg en maak balletjes van 60 gram. Vorm aan beide kanten van de balletjes een puntje en laat ze dan 10-15 minuten rusten.

Frikandelbroodjes

Druk de lucht uit het deeg en laat 45 minuten rijzen. Vervolgens maakt u aan de bovenkant van de balletjes een sneetje, waar u curry in spuit. Daar legt u een halve frikandel op. De frikandel halveert u daarvoor in de lengte. Haal van de ronde bovenkanten de topjes af, zodat ze plat worden en beter blijven liggen. Vervolgens legt u daar eerst de uienringen op en daar bovenop de geraspte kaas. Laat circa 10 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 240 °C en zet de temperatuur na het erin zetten terug naar 210 °C. Bak de frikandelbroodjes 20-21 minuten, liefst met een beetje stoom.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto’s: Omroep MAX)

Geef een reactie