Pompoenkroketjes van Robèrt van Beckhoven.

Pompoenkroketjes van Robèrt van Beckhoven

Een oer-Hollandse snack, met een herfstige twist. Dat zijn deze pompoenkroketjes van Robèrt van Beckhoven. Leuk om te serveren tijdens Halloween, of gewoon wanneer u er zelf zin in heeft. Het recept is wel voor de wat gevorderde bakker.

Voor dit recept heeft u al gemaakte aardappelpuree en pompoenpuree nodig. Die laatste is helaas niet te koop in de Nederlandse supermarkten. Gelukkig heeft Heel Holland Bakt op de site staan hoe u dit eenvoudig zelf kunt maken.

De hoeveelheid kroketjes die u kunt maken, is afhankelijk van hoe groot u ze zelf maakt. Zo kunt u voor kleinere of langere pompoenkroketjes kiezen.

Ingrediënten

  • 300 gram stevige aardappelpuree, (lauw)warm
  • 200 gram pompoenpuree
  • 5 bIaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout en peper
  • Bloem
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • Paneermeel, naar smaak gemengd met kerriepoeder (optioneel)
  • Olie om in te frituren

Extra nodig

  • Spuitzak met groot glad spuitmondje (circa 2,5 centimeter doorsnede)
  • Siliconen matje
  • 3 diepe borden
  • (frituur)pan

Bereiding pompoenkroketjes

Meng de lauwwarme aardappelpuree, pompoenpuree en gelatine (niet uitknijpen). Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.

Roer de pompoenvulling glad en doe hem in de spuitzak. Spuit hiermee lange banen op het siliconen matje. Het liefst zonder scheuren of openingen, want anders kunnen de kroketjes gaan lekken tijdens het frituren. Laat opstijven in de koeling.

Snijd de banen pompoenvulling in kroketjes van de gewenste grootte en laat opnieuw opstijven. Zet 3 diepe borden klaar: 1 met bloem, 1 met losgeklopt eiwit en 1 met paneermeel. Rol de kroketjes eerst door de bloem; klop de overtollige bloem er voorzichtig vanaf.

Haal ze daarna door het losgeklopte eiwit, laat even uitlekken en rol daarna door het paneermeel, zonder nog veel aan de vorm te veranderen. Zorg er steeds voor dat ook de uiteinden goed bedekt zijn.

Frituur de kroketjes mooi goudbruin in de olie op 170 graden. Eetsmakelijk!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina. 

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Tijd voor MAX)

Geef een reactie

Reacties (2)

    MaxsmaxS says:

    Robèrt had het over kroketten in de oven en de airfryer, maar hier zie ik alleen de frituurmogelijkheden. Is het ovenrecept ook beschikbaar?

      MAX Vandaag says:

      Beste MaxsmaxS,
      Dit is het originele recept, zoals wij van Robèrt aangeleverd hebben gekregen. We hebben dus helaas geen oventijden en -temperatuur.
      Met vriendelijke groet,
      Redactie MAX Vandaag