Madam curry: een bladerdeeg broodje met curryworst.

Madam curry van Robèrt van Beckhoven

Op de Internationale dag van de curryworst (4 september) moet Robèrt van Beckhoven natuurlijk hier iets mee maken. En daarom maakt hij in de 1e aflevering van het nieuwe seizoen van Tijd voor MAX een variatie op het frikandelbroodje: een broodje curryworst. En dan genaamd Madam curry.

Ingrediënten, voor 5 porties

  • 1 grote plak bladerdeeg (of een stuk of 10 kleine), ontdooid
  • 2 tot 3 curryworsten
  • Een beetje curry
  • 1 ei
  • Sesamzaadjes (naar smaak)

Bereiding Madam curry

Leg het bladerdeeg op een werkblad. Snijd de curryworsten door de helft, zodat er 2 gelijke stukken ontstaan. Heeft u een deegroller in huis, die patroontjes kan maken? Snijd dan de bovenste helft van het deeg in met de roller. Heeft u dit niet? Dan kunt u met een mes een patroontje erin snijden. Denk bijvoorbeeld aan een raster.

Spuit op de onderste helft van het bladerdeeg een dun streepje curry. Leg daar de halve curryworst bovenop. Vouw vervolgens de bovenkant van het bladerdeeg (met het patroon) over de worst heen. Snijd 5 losse stukken. Bestrijk met wat ei en bestrooi daarna met sesamzaad.

Gebruikt u kleine plakken bladerdeeg? Maak dan van de helft een patroon en gebruik de andere plakken voor de saus en worst. Leg vervolgens het bladerdeeg met patroon op de andere helft. Druk lichtjes aan.

Bak in de oven op 210 graden. Verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 180 graden en bak nog eens 10 minuten. Eetsmakelijk!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina. 

(Bron en foto: Robèrt van Beckhoven)

Geef een antwoord