Vlammetjes van Robèrt van Beckhoven.

Vlammetjes van Robèrt van Beckhoven

Een lekkere pittige snack, dat zijn deze vlammetjes van Robèrt van Beckhoven. In het recept wordt rundergehakt gebruikt, maar u kunt ook voor vegetarisch gehakt kiezen. Een tip van Robèrt: zorg ervoor dat u het gehakt goed laat uitlekken nadat het rul gebakken is. Het mag namelijk niet te nat zijn als het in de loempiavel gaat.

Ingrediënten, voor zo’n 25 stuks

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode peper
  • 1 ui, fijngesneden
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Sambal (naar smaak)
  • Ketjap (naar smaak)
  • Koriander (naar smaak)
  • Loempiavellen
  • 1 ei
  • Chilisaus

Bereiding vlammetjes

Haal de loempiavellen uit de vriezer. Bewaar ze in de plastic verpakking of onder een vochtige doek, tot u het gebruikt. Verwarm de oven voor op 210 graden.

Fruit de rode peper, knoflook en ui aan in een pan. Voeg dan het gehakt toe. Kruid (naar smaak) met peper, zout, sambal, ketjap en koriander.

Pak de loempiavellen erbij en leg een vel met de punt naar u toe. Schep net onder het midden een streepje gehakt. Bestrijk de randen met een beetje ei, dan blijft het plakken. Vouw de punt die voor u ligt over het gehakt heen. Vouw daarna de linker- en rechterkant naar binnen. Maak er vervolgens een envelopje van.

Het ligt er een beetje aan hoeveel gehaktmengsel u in de loempiavel stopt, hoeveel u er kunt maken. Robèrt vult ze graag goed, dus hij maakt  25 vlammetjes met 20 gram vlees erin. Bak in de oven op 210 graden voor 12 minuten.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Tijd voor MAX)

Geef een reactie