Krijns groentips voor april

April is dé maand voor het planten van voorjaarsbloeiende struiken, het aanleggen van een kruidentuintje en het zaaien van eenjarigen. Helaas rukken de slakken ook weer op. Lees hieronder welke tips kweker en hovenier Krijn Spaan deze maand voor u heeft.

Vertroetel uw gazon

In het voorjaar is er kans op mosgroei en verticuteren is dan een goede oplossing, zegt Krijn in zijn tip over uw gazon . Hij vertelt u hoe u te werk gaat en hoe u na het verticuteren moet zaaien en mesten.

Clematissen planten

Als u nu clematissen plant met wisselende bloeitijden, dan geniet u maanden achter elkaar van de bloei. Krijn geeft tips over de grond waarin u ze het beste kunt zetten en aandachtspunten waaraan u nog meer moet denken bij het planten van deze mooie bloeier.

Wanneer zomerbollen planten?

De verleiding is groot, maar wacht nog heel even met het planten van zomerbollen. Anders loopt u het risico dat het jonge blad bij een flinke nachtvorst doodvriest. Krijn vertelt u wanneer u het beste kunt starten en geeft tips voor mooie zomerbollen.

Kruidentuintje

Als u nu uw kruidentuin in orde maakt, dan kunt u er de hele zomer van plukken en eten. Krijn heeft goede tips voor het aanplanten van de verschillende kruiden en welk kruid u kunt gebruiken voor de heerlijkste thee.

Katten in de tuin

Hoe gek we ook op ze zijn, katten hebben we liever niet in onze tuin. Als hovenier heeft Krijn veel ervaring met katten die hun behoefte tussen zijn planten doen en hij heeft dan ook verschillende tips om katten uit de tuin te weren.

Vroegbloeiers

Tuinieren is vooruit denken en door het planten van vroegbloeiende struiken kunt u nu, maar ook in de komende jaren van hun bloemenpracht genieten. U hoeft ze niet al te groot te kopen, want dat scheelt geld en ze groeien vanzelf door. Krijn geeft tips over een aantal bijzonder mooie exemplaren.

Eenjarigen zaaien

Een leuke bezigheid is elk voorjaar weer het zaaien van eenjarigen. Ze geven zomers lekker veel bloemen en het zaaien gaat vaak gemakkelijk, maar Krijn wil u toch graag wat tips geven. In deel 2 leest u verder.

Voorjaarsbloeiende heesters

Als de vroegbloeiers zoals de toverhazelaar zijn uitgebloeid, zijn er mooie heesters die volgen in hun bloei. Krijn geeft u alvast enkele voorbeelden en vertelt u meteen hoe u ze het beste kunt verzorgen.

Daar zijn ze weer… slakken

Met de komst van hogere temperaturen duurt het niet lang, of ze zijn weer: de slakken in de tuin. Het handigste is om dit vanaf het begin aan te pakken. Krijn geeft u tips die het milieu niet belasten.

Klein fruit aanplanten

Niets zo heerlijk als eigen fruit uit uw tuin. Natuurlijk is dat dan weer wel afhankelijk van de beschikbare ruimte. Krijn vertelt u welke fruitsoorten u zoal in uw tuin kunt planten.

Coniferen snoeien

Het is een misverstand dat coniferen nooit gesnoeid hoeven te worden. U houdt ze er juist mooi mee in vorm. Wanneer en hoe u hierbij te werk moet gaan vertelt Krijn u.

Tuinieren op het balkon

Wie tuiniert op een balkon heeft vele mogelijkheden, maar moet wel met een aantal zaken rekening houden. Zo drogen planten eerder uit, doordat zij niet in de volle grond staan en mogen de planten uiteindelijk niet te groot uitgroeien. Krijn geeft een aantal goede aandachtspunten.

Tabaksplanten

De Nicotinia, oftewel de tabaksplant is een tuinplant waar u veel plezier van zult hebben. Hij doet het ook goed op een schaduwrijke plek en bloeit rijk. Krijn geeft tips voor mooie soorten en hoe u ze verzorgt.

Meer tips

We voegen elke week nieuwe groentips toe, dus u vindt steeds weer verse adviezen voor uw tuin. En u kunt natuurlijk ook tips voor de andere maanden bekijken in het jaaroverzicht.

Geef een reactie