sneeuwklokjesboom

Tip 25: ook in april sneeuwklokjes in de tuin met de sneeuwklokjesboom

De sneeuwklokjes in de tuin zijn uitgebloeid, maar toch is het mogelijk in april weer van sneeuwklokjes te genieten, maar dan in boomvorm, de sneeuwklokjesboom.

Bladverliezen sneeuwklokjesboom

De Halesia carolina (sneeuwklokjesboom) is een bladverliezende boom, soms in struikvorm. In april hangt hij vol met talrijke witte klokjes aan dunne stelen. Na de bloei komen er groene, gevleugelde vruchten. In het najaar volgt een mooie gele herfstkleur. Hij staat het liefst op een zonnige plek of in lichte schaduw. Hij groeit het beste op normale tuingrond en houdt niet van kalk. De schors schilfert in stukjes af, hetgeen een fraai aanzicht geeft. De bladeren zijn frisgroen en aan de onderzijde behaard. De witte bloemen hangen in groepjes van 2 à 7 stuks bij elkaar. De vruchten zijn peervormig en hebben 4 vleugels. Als boom kan hij 3 tot 4 meter hoog worden.

Opvallende boom

Een bijzondere boom voor een grote tuin is Nyssa sylvatica, een bladverliezende boom met een opvallende herfstkleur. Hij groeit het liefst op een zonnige plek en iets vochtige grond. In mei geeft hij groenige bloemen, later vlezige, donkerblauwe vruchten.

We voegen elke 2 weken nieuwe tips van Krijn toe, dus u vindt steeds weer verse adviezen voor uw tuin. En u kunt ook tips voor de andere maanden bekijken in het jaaroverzicht.

(Bron: MAX Magazine – Editie nr. 16 2023. Foto: Shutterstock)  

Geef een reactie