katten

Tip 5: katten in de tuin

Katten zijn niet gewild in de tuin, omdat ze hun behoefte daar doen. En aangezien ze dit altijd bij de buren doen en nooit bij de eigenaar zelf, hebben veel mensen de vraag wat ze hier tegen kunnen doen. Als hovenier heb ik helaas veel ervaring met kattenpoep. Je grijpt erin en dit blijf je de hele dag ruiken. Daarom de volgende tips:

 • Katten doen hun behoefte graag op kale en droge plekken, dus plant op deze plekken maar voldoende planten.
 • Als je satéstokjes in de grond prikt, schrikt dit de katten af om hun behoefte te doen. Dit helpt vaak goed.
 • Tijgermest schrikt de katten ook af, alleen is dit natuurlijk lastig verkrijgbaar; alleen dierentuinen kunnen dit leveren.
 • Ook zijn er planten die katten weren. Wijnruit (een keukenkruid) verspreidt een onaangename geur en de katten blijven dan wel weg.
 • De Coleus canina verspreidt ook een geur waar de katten niet van houden. Deze is verkrijgbaar vanaf mei bij een kwekerij van eenjarigen, want deze plant is niet winterhard.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 17 2014

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. oude tuin says:

  Er zijn ook apparaatjes met een bewegingsmelder, die reageren door een hoogfrequent geluidssignaal te geven waar katten niet van houden. Na een paar keer vermijden de katten die plek. Werkt heel goed maar wel prijzig.

 2. morgen beter says:

  Ik leg in het voorjaar op alle zwarte grond in de tuin tuinhekjes van de rol. Katten mijden daardoor de bloemperken. Zodra de planten opkomen zie je de hekjes niet meer. In het daarop volgende voorjaarneem ik de stukken hek eventjes op om ze schoon te maken en de grond te bewerken. Nooit meer een kat in de tuin gezien.

  1. Tuintje 41 says:

   Wat moet ik me voorstellen van “tuinhekjes op de rol”? Geen idee