Duur 02:53
Gepubliceerd op 30 september 2021

Deze kandidaten doen mee aan ARIA

Het zijn ervaren amateurs, conservatoriumstudenten en afgestudeerden die al vele jaren aan hun stem werken en een hoog niveau hebben bereikt. De 10 operazangers Elenora, Hugo, Isabel, Maayan, Michiel, Ami, Amy, Helene, Laura en Sam zijn klaar om het grote publiek omver te blazen en met elkaar de strijd aan te gaan in het nieuwe MAX-programma ARIA. Wie zijn de kandidaten en waarom doen ze mee aan ARIA? We stellen ze aan u voor. 

Kennismaken

In aflevering 1 maakt u kennis met Elenora, Hugo, Isabel, Maayan en Michiel. Isabel zingt een van de beroemdste aria’s die Puccini ooit schreef. Hugo waagt zich aan het prachtige en zeer bekende La donna è mobile. Countertenor Maayan zingt een vrouwenrol uit de opera Rinaldo en de ontroerende aria van Michiel komt uit Tosca. Elenora brengt een heerlijke onbezorgde wals uit Roméo et Juliette ten gehore.

In de 2e aflevering maakt u kennis met Ami, Amy, Helene, Laura en Sam. Amy kruipt in de rol van de prachtige en vrijgevochten Carmen. Sam zingt een aria uit Mozarts’ beroemde komische opera Le Nozze di Figaro. Sopraan Helene smeekt in haar rol van Norma in haar aria de Maangodin om vrede. Laura brengt een uitbundige aria vol levenslust uit La Bohème. Ami waagt zich aan een van de bekendste en moeilijkste aria’s die er zijn, waarin ze de op 1 na hoogste noot ooit geschreven voor opera zal moeten zingen.

Afvallers te horen in Maatwerk

Na deze 2 afleveringen keren de 8 overgebleven kandidaten terug in aflevering 3 en 4 waar vervolgens ook weer een kandidaat afvalt. Voor de kandidaten is deelname aan ARIA een moedige stap. De emotionele en vaak technisch uitdagende muziek vergt veel discipline en uithoudingsvermogen. ARIA is meer dan een talentenjacht.

In het NPO Radio 4-programma Maatwerk wordt elke maandag tussen 14.00 en 16.00 uur met de afvaller teruggekeken op het grote ARIA-avontuur. Hoe was het voor de operazangers om mee te doen en wat hebben ze geleerd?

ARIA ook online op MAX Vandaag

In de online serie ARIA Aangekleed volgen we art director Maarten Spruyt achter de schermen. Maarten is verantwoordelijk voor de styling van de kandidaten. Hoe kiest hij het perfecte kostuum bij een rol en aria? En welke keuzes worden er gemaakt op het gebied van haar en make-up? De 8-delige online serie is te zien op MAXVandaag.nl/ARIA. Daar leest u ook alles over de jury en de kandidaten.

ARIA (8 delen) is te zien vanaf 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(ARIA is een co-productie van Omroep MAX en MediaLane met financiële ondersteuning van de VriendenLoterij en Prins Bernhard Cultuurfonds en een bijdrage van De Nationale Opera.)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer