ARIA kandidaat Sam

ARIA kandidaat Sam

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. De jury bestaat uit: Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Sam zich aan u voor. 

Creatief

Sam woont al zowat zijn hele leven in Amsterdam en omstreken en zingt al van jongs af aan. Zijn ouders, beide werkzaam in de zorg, stimuleren hem en zijn broer en zus om creatief te zijn.

“Het programma ARIA is een gelegenheid om aan iedereen te laten zien hoe mooi opera en muziek kan zijn.”

Grote ambitie

Aanvankelijk kiest hij voor de richting musical. De overgang naar klassiek komt rond zijn 16e en hij gaat naar het conservatorium. Daarna volgt hij nog een bachelor in Tilburg. “Het programma ARIA is een gelegenheid om aan iedereen te laten zien hoe mooi opera en muziek kan zijn. Dit is mijn grote ambitie, om het aan alle kijkers te laten zien”

Bij de dag

Sam leeft met de dag. Hij kijk niet te veel vooruit en bekijkt wat de stappen zijn die hij vandaag kan zetten en volgende week. Muziek is voor hem de rode draad in alles, het helpt hem met beide benen op de grond te blijven en het inspireert hem tegelijk in alles. Als bijbaan verkoopt Sam kaartjes in het concertgebouw in Amsterdam, maar het liefste wil hij fulltime zingen.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Geef een reactie