ARIA kandidaat Laura

ARIA kandidaat Laura

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. De jury bestaat uit: Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Laura zich aan u voor. 

Het hart volgen

Wanneer bij Laura in 2018 een ernstige auto-immuunziekte wordt ontdekt, staat haar leven op zijn kop. Alles wat haar is overkomen heeft haar behoorlijk aangegrepen. Het was zelfs onbekend of ze nog kon zingen. Na dit alles kiest ze er definitief voor om haar hart te volgen en richt zich op haar grote passie zingen. Daarnaast wil ze haar werk als vertaler en redacteur freelance voortzetten.

The Sound of Music

Laura zingt haar hele leven al. Ze is groot fan van The Sound Of Music en Disney. Op haar 21e zoekt ze een nieuwe uitlaatklep en begint daarom met privézangles bij een operazangeres. Ze heeft in verschillende operagezelschappen gespeeld en masterclasses gevolgd.

“Mijn grote droom is op het podium van de Nationale Opera te staan.”

Leren van professionals

Laura houdt van verdrietige aria’s. Ze komt altijd enthousiast en vrolijk over, maar van binnen is ze emotioneel en soms ook verdrietig door alles wat ze heeft meegemaakt. Ze denkt nu nog niet na over winnen, maar wil vooral leren van professionals. Haar grote droom is om op het podium van de Nationale Opera te staan.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Geef een antwoord