ARIA kandidaat Elenora

ARIA kandidaat Elenora

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. De jury bestaat uit: Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Elenora zich aan u voor. 

Haar lust en haar leven

Voor Elenora is afgelopen jaar een lastig jaar geweest toen ze niet meer kon zingen vanwege corona. Zingen is namelijk haar lust en haar leven. Ze is op een punt in haar carrière waarin ervaring opdoen zo belangrijk is. Ze volgt masterclasses en pakt alles aan om die ervaring op te doen.

“Klassieke muziek is prachtig, veel aria’s zijn eeuwenoud en vele mensen hebben die op vele verschillende manieren gezongen. Dat maakt het magisch.”

Schilderen en karate

In haar vrije tijd tekent en schildert ze. Maar naast zingen, schilderen en tekenen doet Elenora ook aan karate. Het zit in de familie, iedereen heeft een zwarte band, behalve haar moeder.

Grote kans

Elenora zong haar 1ste klassieke noten via YouTube tutorials die ze als 15-jarige online zocht. Inmiddels heeft ze een conservatoriumdiploma op zak en wil ze niets liever dan een grote ster worden in de operawereld. Ze ziet ARIA dan ook als een grote kans. “Klassieke muziek is prachtig, veel aria’s zijn eeuwenoud en vele mensen hebben die op vele verschillende manieren gezongen. Dat maakt het magisch. Je brengt een verhaal over en neemt de kennis van de vorige zangeressen mee. Hierdoor heb ik besloten om zangeres te worden.”

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Geef een antwoord

Reactie

    Secursmash says:

    Ze sprankelt op het scherm , zeer mooi