Kandidaat ARIA Maayan

ARIA kandidaat Maayan

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. De jury bestaat uit: Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Maayan zich aan u voor. 

Waterbron

Maayan is geboren en getogen in Israël. Zijn naam betekent waterbron in het Hebreeuws. En het zingen en performen zit er al vroeg in. Op 2-jarige leeftijd doet hij met zijn stem allerlei geluiden na.

Sopraan

Maayan wilde oorspronkelijk een popster worden, net als elk kind dat begint met zingen. Maar op zijn 18e tijdens zangles ontdekt hij zijn bereik en dat opent letterlijk zijn wereld. Hij blijkt een sopraan en  zijn zanglerares introduceert hem in de wereld van operamuziek. Dat raakte hem als niets tevoren.

Cum laude afgestudeerd

Maayan is een flamboyante vrolijke Israëliër die in Amsterdam woont. Hij is naar Nederland verhuisd voor de muziek. En met succes, want hij studeerde met een 10 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Elke dag oefent hij zijn stemtechniek een aantal uren.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Geef een reactie