ARIA kandidaat Hugo

ARIA kandidaat Hugo

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. De jury bestaat uit: Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Hugo zich aan u voor. 

Optimistisch

De altijd optimistische Hugo is sportmasseur, tennisleraar, personal trainer maar vooral operazanger. Hugo is afgestudeerd aan het Conservatorium in Utrecht. “Dat is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt”.

Jong geleerd

Zijn talent wordt ontdekt op straat toen hij 4 was. Zijn ouders kregen de tip hem op zangles te doen en zo belandt hij in een klassiek koor. Als puber krijgt hij andere interesses. Uitgaan staat dan boven aan zijn lijst en hij krijgt bovendien de baard in de keel.

“Naar het conservatorium gaan is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.”

Opera onder de aandacht brengen

De muziek komt op zijn 21e terug en is sindsdien niet meer weggegaan. Nu woont de tenor aan de Schubertlaan in een huis dat hij, thuis zittend tijdens de coronacrisis, zelf verbouwde. Hugo wil dolgraag op het grote operapodium terecht te komen. Dat is waarom hij wil meedoen aan ARIA. Daarnaast ziet hij voor zichzelf een rol in het populairder maken van opera onder jonge mensen. Hij denkt dat hij daar geschikt voor is, omdat hij jong en vrolijk is, en niet ‘moeilijk doet’ over opera.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Geef een reactie