ARIA

Tien talentvolle kandidaten wordt het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie beheerst het grote operarepertoire? Wie vertolkt de grote operarollen overtuigend?

Vanaf 2 oktober 2022. Elke zondag rond 20.25 uur op NPO 1 (8 afleveringen).

zo 20 november 2022 20:30 NPO 1 56 min

ARIA

Drie talentvolle kandidaten zingen tijdens de finale de beroemdste aria's en worden hierop beoordeeld door een vakkundige jury. Wie is het grootste operatalent van Nederland?

Drie talentvolle operazangers nemen het op tegen elkaar in de finale. Sílvia zingt Dich, Teure Halle uit de romantische opera Tannhäuser. Pim kruipt in de huid van Nemorimo uit de opera L'esilir d'more en bezingt de succesvolle werking van de liefdesdrank met de aria Una furtiva lagrima. Ook Mira brengt een aria uit L'elisir d'amore, de opera over een onbereikbare liefde. Zij zingt Prendi, per me sei libero. De operatalenten worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Tania Kross, Rosemary Joshua en Floris Kortie en door de mysterieuze Secret Judge. Tijdens deze finale wordt onhuld wie er schuilgaat achter dit mystieke jurylid.