ARIA kandidaat Michiel

ARIA kandidaat Michiel

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. De jury bestaat uit: Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Michiel zich aan u voor. 

Laatbloeier

Michiel is een laatbloeier wat opera zingen betreft. Hij zingt al heel lang, maar pas sinds een aantal jaar is zijn stem ontwikkeld en is hij echt klaar voor de opera. Wanneer hij op zoek gaat naar de juiste opleiding komt hij erachter dat veel opleidingen en mogelijkheden gericht zijn op mensen die jonger dan hij zijn. Daarom komt ARIA precies op het goede moment.

Jurist en operazanger

Michiel is jurist en werkte in Londen. Nu heeft hij een baan als jurist in Rotterdam. Vlak voor de coronacrisis heeft hij het conservatorium afgerond die hij in deeltijd volgde naast zijn baan. Hij had graag direct verder gewild in de opera, bijvoorbeeld doorstromen naar de Opera Academie, maar alles viel weg door corona. Dus ging hij verder met het juristenwerk.

Hart lig bij de opera

Tot zijn 18e was Michiel een enorme fan van heel harde housemuziek. Hij houdt er nog steeds erg van, maar zijn hart ligt bij de opera. In zijn omgeving heeft hij niet veel gelijkgestemden, maar die vond hij wel op het conservatorium. Met hen kon hij zijn operaliefde delen.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Geef een reactie