ARIA kandidaat Helene

ARIA kandidaat Helene

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. De jury bestaat uit: Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Helene zich aan u voor. 

Muziek staat centraal

Helene groeit op in een arm gezin in de buurt van Woerden met 5 broers en zussen. Muziek staat in het gezin centraal. Op 5-jarige leeftijd begint ze, dankzij haar muziekleraar, met spelen op haar droominstrument: de dwarsfluit. Met wat omzwervingen komt Helena weer uit bij de klassieke muziek.

We Want More

Tot een carrière in de muziek komt het niet, maar de droom is niet weg. Helene werkt als ZZP-er en verzorgt catering op zeilschepen, is gastvrouw op een landgoed, en verzorgt hier en daar een workshop. Ze is daarbij een alleenstaande moeder van 2 jonge pubers. De televisiecamera’s zijn haar niet meer vreemd, want ze deed mee aan het SBS6-programma We Want More, waarin ze ook opera zong. Hierin werd ze 4e.

“Mijn overlevingsinstinct is heel sterk”

Veelzijdig en praktisch

Helene  houdt naast zingen van acteren, is veelzijdig en praktisch: “Mijn overlevingsinstinct is heel sterk”, zegt ze. Ze heeft na haar scheiding op straat muziek gemaakt, om wat bij te verdienen. “Als het oorlog wordt, komen we bij jou” zeggen haar vrienden.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Geef een reactie