ARIA kandidaat Amy

ARIA kandidaat Amy

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. De jury bestaat uit: Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Amy zich aan u voor. 

Volgt haar hart

Amy is vrolijk, extravert en gevoelig, en volgt haar hart. Ze zingt niet per se vanuit de techniek, maar het komt bij haar veel meer vanuit haar tenen. Dat verschil merkt ze als ze zich vergelijkt met andere zangers.

Basketbal of muziek

Amy is door corona parttime persvoorlichter bij de rechtbank geworden. Vóór corona gaf ze muzieklessen, maar die vielen weg. Vroeger basketbalde ze op hoog niveau, maar op haar 16e moet ze kiezen tussen muziek of basketbal. De keuze is voor haar snel gemaakt: muziek! Ze studeert muziektheater aan het Fontys College.

“Opera is niet stoffig, het is mega sexy en daarom wil ik meedoen. Er moeten meer mensen worden bereikt. Ik wil mensen verbinden en opera voor een groter publiek bekend maken.”

Zenuwen te baas

Amy doet mee aan ARIA om nog meer plezier te krijgen in wat ze doet. Ze wordt nu nog veel te vaak in beslag genomen door de zenuwen en daar wil ze vanaf. “Opera is niet stoffig, het is mega sexy en daarom wil ik meedoen. Er moeten meer mensen worden bereikt. Ik wil mensen verbinden en opera voor een groter publiek bekend maken.”

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Geef een reactie

Reactie

    Pyrrus says:

    Zingen is Adem. Elk onrustig vibrato, te snel, te langzaam is een Signaal van je lichaam dat er te veel stress en te weinig adem onder zit. Dat je “ in de lucht” zit zónder body. Het zingen met een fatsoenlijke ademsteun leer je niet door yoga alhoewel dat natuurlijk een uitstekende techniek is. Het maakt bewust en daar begint het. Met zingen gaat dat nog een stapje verder; elke toon, elke zin heeft zijn eigen ademsteun. Ik had zelf ook zo’n vibrato en heb het uiteindelijk kunnen veroveren door een uitstekende leraar. Het was en blijft een “ hell of a job”. Complimenten en dat mensen zeggen dat het bij je stem hoort is natuurlijk niet slecht bedoelt maar vooral niet waar. Je kunt het gewoon leren. Als je dat wilt. Maar alleen dan. Ga op zoek als je stem je lief is bedoel ik maar te zeggen. De lerares van je naamgenoten lijkt mij een heel bekwaam iemand. Ami Hewitt weet precies wat ze doet, altijd. En dat is professioneel en zo zou jij dat ook moeten willen. Ik wens je veel succes