ARIA kandidaat Ami

ARIA kandidaat Ami

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. De jury bestaat uit: Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Ami zich aan u voor. 

Iers

Ami is geboren en getogen in Dublin en studeert nu aan het conservatorium in Maastricht. Haar familie en vriend wonen nog in Ierland. Ami heeft best vaak met een koor op het podium gestaan, maar als soliste heeft ze nog weinig ervaring. Daarom wil ze graag mee doen met ARIA. Ze wil ervaring opdoen en optreden met een groot orkest. Het is haar grootste droom om operasoliste te worden.

Jong geleerd

Ami is op jonge leeftijd al in de ban van klassieke muziek en opera. Ze smeekt haar ouders op 5-jarige leeftijd al om zangles. Vanaf haar 10e richt ze zich op popmuziek, omdat op die leeftijd dat veel hipper en cooler is. Na de middelbare school gaat ze zang studeren aan de universiteit van Dublin en heeft een bijbaan als danseres.

“Als klassieke zangeres sta je nooit als jezelf op het podium. Je bent een karakter en kunt daar helemaal in op gaan. Dat is fantastisch.”

Sopraanstem

Een docent op de universiteit wijst haar op haar prachtige sopraanstem en zo keert de liefde voor opera weer helemaal terug. Ze kiest voor het conservatorium om haar droom werkelijkheid te maken. Ze is groot fan van Mozart en Verdi en over opera zingen zegt ze: “Als klassieke zangeres sta je nooit als jezelf op het podium, je bent een karakter en kunt daar helemaal in op gaan. Dat is fantastisch.”

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 10 oktober 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Geef een reactie