groentips

Krijns groentips voor december

In de decembermaand staat het tuinwerk grotendeels stil, maar er zijn een aantal zaken waar u wel rekening mee moet houden. Kweker en hovenier Krijn Spaan geeft u groentips voor deze maand.

Nu even niet snoeien

Bij groenblijvende planten en vaste planten is het niet verstandig om ze nu nog te snoeien. Krijn vertelt waarom u deze planten nu beter even met rust kunt laten.

Kerstroos

De kerstroos is een populaire plant, die in deze tijd van het jaar op zijn mooist is. Krijn laat u weten op wat voor plek u deze prachtige bloeier het best kunt plaatsen en hoe u hem verzorgt.

Winterbloeiers

Naast de kerstroos zijn er nog meer planten die juist met bloeien beginnen in de verder zo kale wintermaanden. Krijn geeft voorbeelden van een aantal mooie exemplaren.

Toverhazelaar

De toverhazelaar is er niet alleen in die mooie goudgele kleur, maar ook in het rood of oranje. Hoe deze precies heten vertelt Krijn u in zijn tip over de Hamamelis.

Kerststukjes maken

Kerstmis staat voor de deur en wie in het bezit is van een tuin kan daar vaak de mooiste versieringen voor een kerststukje vandaan halen. Krijn geeft u inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.

Kerstboom kiezen

Als u dit jaar voor een echte kerstboom gaat, dan heeft Krijn tips om de keuze voor het soort boom te maken. Wilt u bijvoorbeeld een mooie kleur of de garantie dat de naalden niet uitvallen?

Winterklussen

Moet u nu juist wel of niet mesten of verplanten en is het raadzaam om afgevallen blad te verwijderen of moet u het juist laten liggen? Dat wisselt per situatie en Krijn geeft u handige handvatten.

Druiven snoeien

Een struik die u in de winter nou net niet met rust moet laten, is de druif. Hij is dan volledig in rust en dat is het beste moment hem te snoeien. Hoe, dat vertelt Krijn u in zijn tip.

Rozen beschermen

Bij langdurige vorst doet u er goed aan uw rozen hiertegen te beschermen. Hoe gaat u te werk bij het aarden van uw rozen en welk materiaal kunt u het best gebruiken om kwetsbare plekken te beschermen? Krijn vertelt het u in zijn tip over rozen in de winter.

Tuinieren zonder spitten

Is de tuin spitten te vermoeiend voor u geworden? Dan heeft Krijn een goed alternatief voor u, wat ook nog eens de groei van onkruid voorkomt: mulchen, ofwel bedekken.

Dahlia’s

Door de zachte winters van de laatste jaren laat men Dahlia’s steeds vaker gewoon in de grond zitten. Maar of dit zo’n goed idee is? Lees Krijn zijn tip over wat te doen met Dahlia’s in de winter.

Meer tips

We voegen elke week nieuwe tips toe, dus u vindt steeds weer verse adviezen voor uw tuin. En u kunt natuurlijk ook tips voor de andere maanden bekijken in het jaaroverzicht.

Geef een reactie