Cobaea Scandens

Tip 17: planten voor op een balkon

Vaak wil men op een balkon een boompje of struik zetten om enige schaduw te krijgen. Een krentenboompje in struikvorm is hiervoor goed te gebruiken. Hij geeft in maart een rijke bloei en in de herfst een mooie bladkleur. De vruchten zijn ook eetbaar. Uiteraard zijn meerdere heesters hier geschikt voor.

Om wat kleur op het balkon te krijgen, zijn eenjarige planten geschikt. Denk maar aan Geraniums, Begonia’s, Diascia, Lantana en Calibrachoa (ook wel Million Bells genoemd). Soms is het mogelijk klimplanten op het balkon te hebben. Als eenjarige klimplant is Cobaea Scandens (foto) geschikt; hij is decoratief en heeft klokvormige bloemen. Ook Trachelospermum Jasminoides is een aanrader, een groenblijvende klimmer met geurende bloemen.

Vaste planten kunnen prima in potten. Een langbloeiende vaste plant is Geranium Rozanne, deze plant heeft grote blauwe bloemen met een wit hart en bloeit vanaf juni tot november. Maar alle vaste planten zijn geschikt voor balkonbeplanting en de keus voor schaduwplanten is groot. Laat u eventueel voorlichten bij een kweker. Plant in het najaar wat bloembollen om al vroeg in het voorjaar wat kleur op het balkon te hebben.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 49 2020

Geef een antwoord